Peste 66.000 de români sub 65 de ani deja înscriși pentru vaccinarea...

Peste 66.000 de români sub 65 de ani deja înscriși pentru vaccinarea anti-COVID vor fi reprogramați. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat prima doză, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a peste 66.000 de români sub 65 de ani, pentru administrarea primei doze, având în vedere diminuarea dozelor primite.

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, vineri, că din 28 ianuarie, un număr de 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze.

Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.

„Având în vedere diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie, (…), comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicației de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze, CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, anunță CNCAV.

Va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost, potrivit sursei citate.

În cazul persoanelor care vor fi reprogramate, CNCAV transmite că ele vor fi înștiințate prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramate pentru vaccinare, vor primi prin e-mail o nouă recipisă și vor regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare.


Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic, anunță sursa citată.

„Facem precizarea că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie. Astfel, ca organism interministerial cu rol de coordonare a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, CNCAV se preocupă să asigure un mediu favorabil și sigur pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor activităților de vaccinare”, mai spun coordonatorii campaniei de vaccinare.

Moderna a anunțat, vineri, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze, cu o reducere de aproximativ 20%, însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior, potrivit CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.