Poporul japonez nu dorește organizarea Jocurilor Olimpice în 2021

Poporul japonez nu dorește organizarea Jocurilor Olimpice în 2021

0
DISTRIBUIȚI

Majoritatea japonezilor de rând se opun organizării Jocurilor Olimpice de vară la Tokyo, între 23 iulie și 8 august. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie efectuat recent.

Locuitorii din „Țara Soarelui Răsare” consideră că un asemenea eveniment poate transforma capitala într-un focar de coronavirus și cer amânarea sau chiar anularea lui. Orice decizie în acest sens i-ar pune în dificultate și pe operatorii de jocuri de noroc. Casa Pariurilor, de exemplu, acceptă deja pariuri pe viitorii campioni olimpici. Aceeași agenție are și secțiune de cazino online. Vezi oferta cazinoului pe Casinos.ro, pentru a găsi o alternativă la pariurile sportive, până la lămurirea situației.

Revenind la sondajul amintit, trebuie spus că numai 27% dintre respondenți au fost de părere că Olimpiada ar trebui să se desfășoare în perioada stabilită, în timp ce 31% au opinat că ea ar trebui amânată din nou, iar 32%, cei mai numeroși, au considerat că nu ar trebui să se mai țină deloc în Japonia.

Numărul mare de sportivi ajunși la Tokyo ar face imposibil controlul pandemiei în cazul în care ar exista infectați în satul olimpic, susțin „opozanții” desfășurării JO. The Times a publicat un articol în care se arată că aceasta este și poziția unor politicieni japonezi de rang înalt.


„Olimpiada de la Tokyo va fi anulată”, a titrat publicația britanică.

Vaccinul nu este obligatoriu pentru sportivi sau spectatori

Declarațiile au fost date sub protecția anonimatului, iar știrea nu a fost confirmată. Din contră, organizatorii, care au investit deja peste 25 de miliarde de euro, nici nu concep ca Jocurile Olimpice să mai sufere vreo amânare. Guvernanții sunt optimiști că, până la jumătatea lunii iulie, campania de vaccinare desfășurată la nivel global va reduce pericolul infectării. Cel mai probabil, însă, nici sportivii și nici spectatorii nu vor fi obligați să aibă vaccinul făcut pentru a avea acces în arenă.

În ceea ce-i privește pe reprezentanții României, ei se vor vaccina. Ministerul Tineretului și Sportului de la București a anunțat că sportivii din loturile naționale și olimpice, precum și cei calificați individual la Jocurile Olimpice de la Tokyo și membrii staff-urilor acestora vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, cea care include populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Comitetul Internațional Olimpic nu are niciun dubiu

Reprezentanții Comitetului Internațional Olimpic au luat atitudine vizavi de articolul din The Times. Thomas Bach, președintele CIO, a organizat imediat o conferință de presă în care a anunțat că este tot timpul în legătură cu autoritățile de la Tokyo și că nici nu se pune problema anulării întrecerilor.

„Au apărut și circulat în presa internațională câteva știri conform cărora Guvernul Japoniei ar fi luat în mod unilateral decizia de a anula Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza crizei COVID-19. Aceste știri sunt categoric false.

La ședința Comitetului Executiv CIO din luna iulie a anului trecut s-a stabilit faptul că Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 va avea loc la 23 iulie 2021, iar toată agenda sportiva și a locurilor de competiție a Jocurilor a fost reprogramată în consecință. Toate părțile implicate lucrează împreună la pregătirea unei ediții de succes a Jocurilor din această vară”, a spus Thomas Bach.