Președintele CJ Timiș, anunț de ultimă oră legat de carantină din localitățile...

Președintele CJ Timiș, anunț de ultimă oră legat de carantină din localitățile aflate lângă Timișoara UPDATE Reacția după decizia în cazul Dumbrăviței

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1658319880">

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a făcut, astăzi, un anunț legat de situația localităților din jurul Timișoarei care sunt în carantină.

”Astăzi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, voi susține ridicarea carantinei pentru Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă. Rata de infectare a scăzut în ultimele 14 zile și nu se impune prelungirea restricțiilor, cu condiția ca timișenii să respecte pașii esențiali în lupta anti-covid19: distanțare fizică, purtarea măștii, respectarea normelor de igienă și, acolo unde este posibil, efectuarea vaccinului”, a scris Nica pe pagina sa de Facebook.

UPDATE După ce comitetul județean a decis prelungirea carantinei în Dumbrăvița pentru încă 7 zile, Alin Nica a reacționat într-o nouă postare. ” Cred că este clar pentru toată lumea că locuitorii din comunele periurbane se îmbolnăvesc, în cea mare măsură, în Timișoara. Chiar dacă, administrativ, localitățile carantinate au primării, atunci când vorbim despre situația epidemiologică, ar trebui să privim tot tabloul, adică Timișoara și cele 4 comune ca un întreg. Sigur că ar fi fost mai simplu să tratez problema ca un funcționar dar eu refuz să fac acest lucru. Oamenii au nevoie de libertate de mișcare, trebuie să muncească, să trăiască. Sub nicio forma nu vreau să se înțeleagă că îndemn pe cineva să nu respecte regulile. Apelul meu se adresează reprezentanților autorităților pe care îi încurajez să aibă inițiative și idei care să vina în sprijinul și în folosul oamenilor, nu împotriva lor”, a scris președintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.