Primarul Fritz, explicații pentru faptul că Timișoara a început campania anti-COVID cu...

Primarul Fritz, explicații pentru faptul că Timișoara a început campania anti-COVID cu doar două centre de vaccinare

0
DISTRIBUIȚI

Edilul-șef al orașului se declară surprins că o știre importantă trece aproape neobservată în România. Este vorba despre faptul că Pfizer a anunțat ieri că trebuie să schimbe modul de producție a vaccinului în fabrica din Belgia a companiei, pentru a crește puternic capacitatea până în martie.

Această situație duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni, astfel că Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie.

„În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccinare.


Motivul pentru care în Timișoara vom avea operaționale doar două centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar și companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajeze toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate. Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura „porția” română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede”, a transmis, sâmbătă, primarul Dominic Fritz, care a atașat postării de pe Facebook și o imagine cu centrul de vaccinare de la Iulius Town.

De menționat că anunțul deschiderii celor două centre din Timișoara a fost făcut de autorități acum două zile, în timp ce anunțul Pfizer privind motivul reducerii cantității de doze livrate a fost făcut ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.