Proiecte de reabilitare aprobate pentru încă un liceu și un fost cinematograf...

Proiecte de reabilitare aprobate pentru încă un liceu și un fost cinematograf din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au aprobat, în ședința de marți după-masă, care a avut loc în sistem online, documentația privind reabilitarea fațadei, a acoperișului și a tâmplăriei la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”.

Valoarea totală a lucrărilor estimată de proiectant se ridică la suma de 6,7 milioane de lei, iar durata de execuție este de 12 luni.

Clădirea în care funcționează liceul este declarată de importanță deosebită, are parter și două etaje.

Potrivit proiectului aprobat de către consilierii municipali, reabilitarea va include repararea fațadei, de unde riscă să se desprindă bucăți și să rănească pe cineva, consolidarea clădirii unde va fi cazul, repararea fisurilor, eliminarea igrasiei și a reapariției acesteia, reabilitarea termică, reabilitarea acoperișului și a podului.

Un aspect foarte important a fost garanția că nu se vor monta geamuri și uși termopan.


Tâmplăria veche de lemn va fi reabilitată ori înlocuită, acolo unde repararea nu va fi posibilă.

De asemenea, aleșii locali au votat pentru aprobarea documentației tehnico-economică faza DALI aferentă obiectivului de investiţie Reabilitare cinematograf și schimbare destinație în „Centru cultural și educațioal Freidorf”.

La finele anului 2017, Primăria Timișoara a preluat de la R.A.D.E.F. România Film cinematografele Freidorf, Dacia, Timiș, Victoria, Unirea, Fratelia și Arta. Toate aceste imobile nu au mai fost folosite de ani buni și sunt într-o stare avansată de degradare.

Cinematograful Freidorf, care a fost deschis în anul 1908, este un reper pentru oraș. Acum, el urmează să fie transformat într-un Centru cultural și educațional, iar investiția se ridică la 2,4 milioane de lei, fonduri europene care vor fi accesate prin ADR Vest. Va avea o sală de așteptare, un cabinet psihologic, sală de cinema, holuri și garderobă la parter. La etaj va avea o sală multifuncțională, o cabină tehnică, un birou și un spațiu pentru actori.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.