Noua echipă de futsal CFR Timişoara are doi jucători la naţională. „Tricolorii”...

Noua echipă de futsal CFR Timişoara are doi jucători la naţională. „Tricolorii” de pe parchet s-au reunit pe Bega

1
DISTRIBUIȚI
Foto: CFR Timisoara / Facebook

Selecţionerul Robert Lupu, fostul antrenor şi jucător al Informaticii Timişoara, a adus la început de 2021 prima reprezentantivă în Capitala Banatului. România pregăteşte preliminariile Futsal Euro 2022 şi cu doi jucători de la nou formata CFR 1933, grupare care e lideră în seria vestică a eşalonului secund.

România s-a reunit la Timişoara înaintea campaniei de calificare la Europeanul din Olanda, care se va desfăşura în perioada 19 ianuarieţ-6 februarie 2022 în orașele Amsterdam și Groningen. Antrenorul Robert Lupu nu a ales întâmplător locaţia, primul test din 2021 va fi cu vecinii din Serbia, joc programat pe 28 ianuarie în sala „Constantin Jude”. Urmează apoi o deplasare în Macedonia de Nord pe 3 februarie. Dar şi alte patru jocuri în primele două luni ale primăverii.

Deocamdată au fost selecţionaţi 19 jucători, dintre care vor rămâne 16 în lotul final.


Printre cei chemaţi se află o serie de foste vedere ale Informaticii, fosta campioană care a capotat în 2020. E vorba de Mimi Stoica, Cristian Matei, Savio Valadares şi Felipe Oliveira, care au plecat pe alte meleaguri. Alţi doi ex-alb-violeţi convocaţi sunt însă Valentin Ilaş şi Florin Matei, care îmbracă acum culorile CFR-ului timişorean. Proiectul „de pe parchet” al clubului de la Gara Mare a fost startat toamna trecută, după ce stadionul grupării de tradiţie a fost transformat în spital militar de campanie. „Leoparzii” se descurcă de minune în eşalonul secund, acolo unde sunt lideri detaşaţi în seria lor iar acest fapt a fost răsplătit şi de Lupu.

Lotul României: Petrisor Toniță, Vlad Iancu (ambii de la Autobergamo Deva), Mark Norbert Solosi (Mantova/Italia) – portari; Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Andrei Crăciun (CS United Galați), Dumitru Mimi Stoica, Szőcs László (Autobergamo Deva), Sávio Valadares (AFC Kairat Almatî), Felipe Oliveira (Jaén FS/Spania), Ique Ribeiro (O Parrulo Ferrol/Spania), Paulo Ferreira (Candoso/Portugalia), Szabolcs Manya (Kecskemet/Ungaria), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Valentin Ilaș, Florin Matei (CFR Timișoara).

România face parte din Grupa a 4-a preliminară, alături de Serbia, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina. Noul format ales de UEFA pentru calificări este pe formatul din fotbal, în premieră, anunţă frf.ro. Astfel, se va juca tur-retur cu fiecare din componentele grupei, nu în format turneu unic, precum se obișnuia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.