„Olimpia”, reactivată în oficiale de remiza dintre România şi Serbia la futsal....

„Olimpia”, reactivată în oficiale de remiza dintre România şi Serbia la futsal. „Ex-informaticieni” marcatori de ambele părţi

0
DISTRIBUIȚI

Bătrâna sală „Constantin Jude” a fost activată după multă vreme pentru o competiţie foarte importantă. România a înfruntat Serbia în primul joc din preliminariile Futsal Euro 2022 iar rezultatul final a fost stabilit încă din prima repriză. A fost 2-2 la Timişoara cu goluri marcate pentru ambele părţi (şi) de jucători care au fost campioni cu defuncta localnică CS Informatica.

„Tricolorii” de pe parchet au început jocul cu doar un jucător născut în ţară. În prima linie s-au regăsit şi brazilienii naturalizaţi Felipe Oliveira şi Savio Valadares, care în urmă cu câţiva ani încântau publicul pe Bega. Ambii au şi marcat. Primul a făcut-o după doar două minute, mingea sărind din poartă afară după ce a lovit transversala. Pe parcurs au intrat şi alţi doi ex-alb-violeţi la gazde, Florin Matei, acum la CFR Timişoara în B, dar şi căpitanul Mimi Stoica. Iar pe bancă s-a regăsit Vali Ilaş, la CFR şi el acum, dar şi portarul Iancu (ex-Informatica de asemenea). Oaspeţii au replicat şi ei cu jucători care cunoşteau bine „Olimpia”. După deschiderea scorului Rakic a izbit bara şi tot el a egalat în minutul 10, tot cu ajutorul barei în apropierea vinclului. La sârbi a mai jucat un ex-bănăţean, chiar căpitanul vecinilor – Simic.

Serbia, o grupare superioară (şi) în acest sport, a trecut apoi în avantaj prin golul lui Tomic (12) la o fază la care Savio îl blocase iniţial pe linia porţii. Un moment important, nespeculat cum ar trebui, s-a petrecut în minutul 16, când portarul Momcilovic l-a lovit cu piciorul în zona feţei pe Felipe şi a fost eliminat. Dar avantajul numeric temporar nu a fost convertit cu gol. Totuşi, egalitatea a fost restabilită de „magicianul” Savio chiar în ultimul minut al primei părţi, după ce iniţial şi el a fost blocat în apropierea porţii. Tot înainte de scurgerea timpului primei părţi Petrov a lovit bara, dar România şi-a păstrat poarta intactă şi datorită sărbătoritului zilei – portarul Toniţă.

Partea secundă a fost mai puţin plăcută vizual, cu „tricolorii” adunând rapid cinci faulturi şi fiind astfel mai precauţi să nu fie pedepsiţi cu un penalty de la distanţă. Oaspeţii au mai lovit bara de două ori: prin Popovic (min. 27) şi Lazarevic (28), dar până la urmă s-a încheiat cu bine pentru România, care a rămas periculoasă pe contre.

Pentru echipa naţională de futsal urmează o deplasare în Macedonia de Nord, miercuri, pentru al doilea joc din calificări. În celălalt joc din grupa României, disputat azi, a fost Bosnia – Macedonia de Nord 2-1

ROMÂNIA: 12. Toniță – 7. Felipe Oliveira, 11. Savio, 14. Paulo Ferreira, 9. Ique. Au mai intrat: 2. Fl. Matei, 4. Cr. Matei, 10. Stoica (c), 13. Crăciun, 15. Szocs, 18. Manya, 20. Pânzaru. Pe bancă: 1. Iancu, 8. Ilaș. Antrenor: Robert Lupu

Serbia: 1. Momcilovic – 4. Rakic, 8. Prsic, 10. Petrov, 11. Simic. Au mai intrat:12. Vulic, 2. Aleksic, 5. Popovic, 6. Ramic, 7. Tomic, 9. Lazarevic, 13. Stojkovic, 14. Milosavljevic. Pe bancă: 3. Stojcevski. Antrenor: Goran Ivancic.

Robert Lupu: „Băieţilor le place mult Timişoara”

Inclusiv selecţionerul Robert Lupu a activat ca antrenor-jucător la fosta Informatica.


Apropierea de Serbia a fost una alt plus pentru alegerea Timişoarei probabil, căci în rest infrastructura sportivă suferă sau lipseşte în Capitala Banatului.

„Suntem bucuroşi că n-am pierdut. Serbia e o echipă în creştere, în formă, a avut şi două meciuri oficiale. Noi nu am avut niciunul, cu Franţa s-a amânat, cu Maroc am avut covid, şi nu am putut să ne întâlnim. A fost emoţionant şi pentru mine, dar mă bucur că am reuşit să oferim un joc bun. Am echilibrat şi până la urmă mergem înainte… Jucătorii puteau să încerce mai mult (după eliminarea temporară), le-am cerut mai mult să şuteze decât posesie. Dar asta a fost… acolo putea să fie o diferenţă bună pentru noi. Punct mare în premisa calificărilor, dar acasă nu cred că e un punct foarte bun, am muncit mult, atât s-a putut. Au avut şi ei şanse, ştiam că întâlnim o echipă care e pe primul loc ca şi valoare în grupa asta. Nu ne bucură neapărat egalul acesta, am jucat la victorie. Mie îmi pare foarte rău că nu am avut suporteri, cred că am fi avut o sală plină astăzi. După câte telefoane am primit şi nu doar din Timişoara, din zonă. Azi era superb cu spectatori. Păcat. Băieţilor le place foarte mult Timişoara şi sala aceasta…”, a declarat Robert Lupu.

„Nu mi-a plăcut deloc că am jucat contra lor, dar suntem sportivi, ne respectăm foarte mult şi sunt ca şi fraţii mei…”, a spus acesta despre foştii elevi de la adversar. „Uneori atâtea eforturi fac pentru echipa naţională cât nu fac unii români pentru echipa noastră”, a conchis Lupu cu referire la cei patru jucători naturalizaţi ai naţionalei.

La Timişoara, logic, nu a fost public spectator din cauza restricţiilor, dar în tribune s-au aflat „VIP-uri”, inclusiv Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a venit să vadă la lucru naţional de futsal. „Un meci foarte bun, într-adevăr un rezultat echitabil, ne-am fi dorit să câştigăm. Dar aşa cum a arătat jocul pare la final un rezultat corect, care ne menţine în continuare în cursa calificării, cu o echipă calificată deja la Mondialele de futsal. Rămâne meciul în Serbia şi celelalte două adversare, Bosnia-Herţegovina şi Macedonia de Nord, trebuie în continuare să câştigăm, să ne păstrăm şansele de calificare la Europene”, a spus Răzvan Burleanu.

„Sunt şi români, altfel nu ar fi jucat pentru naţionala noastră. La Campionatul European de futsal reuşim să ne calificăm, ceea ce e foarte important, cu siguranţă cu investiţiile pe care le facem astăzi la nivel de juniori, asta contează foarte mult, acest Campionat European de juniori şi futsalul s-a obişnuit cu cotele de jucători tineri, asta înseamnă că pe viitor vom avea tineri jucători români buni pentru naţional de futsal”, a adăugat şeful FRF cu referire la naturalizaţi, respectiv la „bătrâneţea” autohtonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.