Timișoara este depășită în problema migranților. Fritz va cere ajutor de la...

Timișoara este depășită în problema migranților. Fritz va cere ajutor de la București

3
DISTRIBUIȚI

Timișoara, pentru poziția ei geografică, a devenit un hotspot pentru toată migrația spre Occident, crede primarul orașului. Dominic Fritz spune că ruta lor este din Serbia în România și de aici spre Occident.

„Am avut nenumărate discuții și întâlniri pe această temă în ultimele săptămâni, pentru că este o situație neplăcută și pentru cetățeni și pentru migranți. Avem și o problemă de legislație pentru că o bună parte dintre migranți sunt înregistrați la IGI, primesc documente de solicitanți de azil și cu asta au drept de ședere timp de un an în România. După cum ni s-a spus, sunt aduși în centre de solicitanți de azil. Problema este că nu pot fi ținuți aici, în centre, și ei vin înapoi în Timișoara, având dreptul la liberă circulație în România, în speranța că de aici vor găsi o cale spre Occident.


Aici nu au cazarea pe care ar fi avut-o în zonele în care erau arondați și atunci trăiesc pe stradă sau în clădiri părăsite”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai spus că aceasta este o situație neplăcută și nesustenabilă pentru toată lumea.

„Eu am rugat poliția să identifice aceste persoane, dar majoritatea au documente și, teoretic, au și dreptul de liberă circulație. L-am rugat pe viceprimarul Cosmin Tabără să avem încă o dată o întâlnire cu toate instituțiile implicate, poliția de frontieră, poliția locală, IGI, ș.a.m.d., să clarificăm problema de responsabilitate a instituțiilor. Dar voi ridica problema asta și în discuțiile mele la București, unde voi pleca săptămâna viitoare, pentru că asta e o problema națională, nu este o problema pe care poate să o rezolve Primăria Timișoara unde noi jucăm un rol pentru carantinarea unor migranți când intră în țară, dar, dincolo de asta, Primăria Timișoara nu are nicio atribuție pentru migranți. Din noiembrie, am carantinat peste 1.000 de persoane care au stat o săptămâna sau două până la un test negativ și apoi le-am predat autorităților. În continuare, așteptăm niște răspunsuri despre felul în care crede Guvernul că trebuie cazate aceste persoane, dacă Guvernul ar prefera să le cazăm în pensiuni și noi să decontăm aceste costuri sau nu, încă așteptăm un răspuns. Este o problema națională, nu este o problemă unde Timișoara poate să fie lăsată singură să se descurce”, a mai precizat Fritz.

3 COMENTARII

  1. cand politia de frontiera nu foloseste ARMELE CU FOC VIU, politia de frontiera NU ISI FACE TREABA. acum nu mai e pandemie, nu? la imigranti nu se aplica regulile, nu-i asa? ei nu-s suspeci de virus. fmm merkel si ue si mincinosii dracu

  2. „având dreptul la liberă circulație în România” – CUM PLM AU ASTIA ASA CEVA CAND NICI MACAR CETATENII ROMANIEI NU MAI AU ACEST DREPT????? FMM DE GUVERNANTI IMBECILI. ASTIA TREBUIAU IMPUSCATI PE LOC CAND AU TRECUT GRANITA ILEGAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.