Timișorenii de la We Are Creepz au lansat videoclipul piesei „Zenit”, inclusă...

Timișorenii de la We Are Creepz au lansat videoclipul piesei „Zenit”, inclusă pe compilația Psihodrom

0
DISTRIBUIȚI

Tiberiu Vasilescu și Mihai Grădină cei doi timișoreni care alcătuiesc proiectul We Are Creepz au lansat videoclipul piesei Zenit, melodie inclusă în compilația lansată anul trecut de Psihodrom Records.

We Are Creepz a luat naștere la începutul anului 2015, la inițitiva a doi prieteni din copilărie și foști colegi de școală. Pasiunea și interesul pentru muzica și instrumentele electronice s-au manifestat mai întâi într-un post de radio online Groovy Gravy, o platformă independentă pentru promovarea muzicii electronice între anii 2010 și 2012, iar piesa lor „Reincarnation”, a fost inclusă în cadrul compilației „Mad-Hop, Vol. 9”, un mixtape editat în Marea Britanie.

„We Are Creepz a fost continuarea proiectului început cu câțiva ani în urmă, și anume postul de radio Groovy Gravy. Începusem amândoi să căutăm multă muzică, să explorăm cât mai multe genuri, să variem DJ set-urile și producțiile și, într-un final, demersurile noastre artistice tot mai asidue s-au contopit, rezultatul fiind unul neconvențional și surprinzător chiar și pentru noi. Posibil să nu existe un mesaj concret al muzicii noastre. E vorba de o stare de spirit și o stare mentală, psihică.


Încercăm să evitam etichetele pe cât posibil, după cum zicea și activistul pentru drepturile omului, Jesse Jackson, citat și preluat de Primal Scream („Come Together”): „Today on this program you will hear gospel, and rhythm and blues, and jazz. All those are just labels. We know that music is music”. Muzica nu ar trebui să primească etichete, e vibrație. Dacă ar trebui totuși să etichetăm muzica noastră în vreun fel am spune că deviza e bas bun, nu turbat. Sintetizatoare atmosferice și astrale, sunete misterioase și naturale, melodii digitale și acustice îmbinate cu ritmuri organice și analogice, eșantioane (samples) și efecte vocale, per total un ritm cosmic și sideral. Muzica noastră e electronică, iar stilurile abordate, în mare parte, sunt: electronica, techno, lo-fi, house, trip-hop, broken beats, ambient și experimental“, spun membrii formației timișorene.

Psihodrom Records a lansat în toamna anului trecut o compilație al cărei artwork a fost realizată de artistul vizual Eugen Neacșu. Printre artiștii care apar cu piese pe acest album se numără și solistul trupelor Implant pentru Refuz și Blazzaj, Octavian Horvath („Vita“) care e prezent aici sub pseudonimul de 150 Stoka. Un alt proiect local care figurează cu o piesă pe această compilație este Doctorul Sinteză.  În spatele proiectului cu pricina se află Uțu Pascu. basistul și inginerul de studio care a colaborat cu nume ca Brigada Artistică Urbană, Blazzaj, Kumm, Aievea, Iordache, Moon Museum, Vlaicu Golcea, JazzyBIT, Brum, Mircea Tiberian și mulți alții alături de care se află artistul vizual Cristian Văduva, „vinovat“ pentru multe chestii faine care i-au acompaniat de-a lungul anilor pe cei de la Implant pentru Refuz, de exemplu. Daniel Dorobanțu și Thy Veils (proiectul inițiat de el) figurează cu câte o piesă pe acest album, iar timișorenii de la We Are Creepz și proiectul lor Grav sunt alte nume care se regăsesc pe acest material sonor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.