Un avion cu destinația Madrid a aterizat de urgență la Timișoara, după...

Un avion cu destinația Madrid a aterizat de urgență la Timișoara, după ce unei pasagere i s-a făcut rău. Femeia a fost testată pozitiv pentru COVID 19 UPDATE 2 Cursa a ajuns în cele din urmă la destinație

0
DISTRIBUIȚI

Un avion care a decolat joi de la Bucureşti cu destinaţia Madrid a aterizat de urgenţă la Timişoara după ce unei femei i s-a făcut rău, a transmis antena3.ro.

Potrivit primelor informații, o persoană aflată la bord a acuzat stări de rău și a leșinat. Aceasta și-ar fi pierdut cunoștința pentru câteva momente.

În aceste condiţii, piloții au luat decizia să se întoarcă pe cel mai apropiat aeroport, deși aeronava părăsise deja spațiul aerian al României.

Cea mai apropiată locaţie era Timişoara, astfel că aeronava a aterizat acolo.

Confirmarea că persoana de la bord are COVID 19 a venit de la personalul ambulanţei, testul rapid indicând acest lucru. Pacienta a fost transportată la spital.

Conform sursei citate, este vorba despre o femeie de 65 de ani, româncă. Aceasta ar fi participat la o înmormântare în Braşov.


Cursa la bordul căreia s-a îmbarcat femeia are 183 de pasageri, potrivit unor surse.

UPDATE Cei peste 180 de pasageri din avionul București – Madrid, care a aterizat de urgență la Timișoara, după ce unei femei i s-a făcut rău, stau de ore bune în aeroport, în zona securizată.

Gabriela Halmi, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a declarat, pentru Mediafax, că avionul a aterizat la ora 9.49. „A fost o cursă aeriană a companiei Tarom, pe ruta București – Madrid cu 183 de pasageri la bord și s-a intervenit ca urgență medicală. (…). Pasagerii sunt pe aeroport și despre ce s-a întâmplat în interiorul aeronavei doar compania Tarom poate spune”, a spus Halmi.

Întrebată despre pasagerii care ar fi trebuit să ajungă la Madrid, Halmi a spus că la ora transmiterii știrii aceștia sunt încă în aeroport. „Pasagerii în momentul de față sunt în aeroport, în zona securizată, în spate, și când urmează să plece aeronava noi anunțăm”, a precizată Gabriela Halmi.

Reprezentanții DSP Timiș ar trebui să decidă dacă pasagerilor li se va face un test rapid pentru depistarea COVID-19, după ce femeia de 65 de ani, căreia i s-a făcut rău, a fost diagnosticată cu noul coronavirus, cu ajutorul unui test rapid, la preluarea de pe aeroport de un echipaj al Ambulanței.

UPDATE 2 Compania TAROM a precizat că toți călătorii au prezentat la îmbarcare teste negative de COVID-19, iar pe timpul zborului purtarea măștii este obligatorie. În cele din urmă, după decontaminarea aeronavei, călătoria a fost reluată, cursa ajungând la Madrid cu peste patru ore întârziere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.