Zeci de lucrări ale pictorului Ciprian Bodea, în expoziție la Timișoara. Când...

Zeci de lucrări ale pictorului Ciprian Bodea, în expoziție la Timișoara. Când pot fi văzute

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-212986926">

Din 28 ianuarie, Galleria 28 din Timișoara găzduiește o expoziție semnată de Ciprian Bodea, care aduce în atenția publicului 33 de lucrări de grafică și pictură în care genul abordat de artist este portretul. Ciprian Bodea face parte din grupul artiștilor reuniți în grupul „Noima” și formați în atelierele coordonate de maesttrul Constantin Flondor.

„S-ar putea crede că Ciprian Bodea a inclus în această expoziție autoportrete. Oare? După vorba lui Unamuno: «Când doi stau de vorbă intră în joc mai multe personaje decât s-ar crede»” este de părere curatorul expoziției, Maria Pașc, făcând trimitere la un „prolog” al ilustrului filosof și scriitor spaniol, în care acesta arată că două personaje care poartă o conversație sunt, de fapt, mai multe: ceea ce ești, ceea ce crezi că ești, ceea ce crede despre tine celălat și cel care ai vrea să fii, iar acesta din urmă este în tine, înlăuntrul tău, creatorul, și este cel cu adevărat real. „Și ne vom salva sau ne vom pierde prin cel care am vrut să fim și nu prin cel care am fost” mai spune Miguel de Unamuno. Portretele din expoziție îl arată pe Ciprian Bodea față în față cu pictorul Ciprian Bodea. Pictorul, cu ceea ce își închipuie despre om. Omul, cu ceea ce își închipuie despre pictor.

Expoziția, intitulată „Între ieri și întotdeauna”, va fi deschisă până în 25 februarie în galeria de pe strada C. Brâncoveanu nr. 28, cu o programare prealabilă la nr. tel. 0722.503.028, iar vizitarea se face respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.