Zeci de mii de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate din...

Zeci de mii de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate din cauza „lipsei resurselor tehnologice”

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-674542647">

calculator

Circa 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate la finalul primul semestru al anului școlar. Principala cauză este lipsa resurselor tehnologice, la care se mai adaugă și altele, precum neparticiparea la cursuri sau îmbolnăviri.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a organizat luni o videoconferință cu inspectorii școlari generali, unde s-a discutat despre identificarea numărului de elevi aflați în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pentru semestrul I.

Astfel, conform datelor transmise de unitățile școlare se estimează că circa 65.000 de elevi se află în situația de a nu avea media încheiată, „imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc”, a anunțat Ministerul Educației.

În anii anteriori, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000.

Potrivit Ministerului, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt: desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice, prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea și posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. SURPRIZĂ MAXIMĂ …. Profesorii acelor elevi au primit SALARIILE întregi , au primit toate drepturile , au primit toate primele …. Deci SURPRIZĂ !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.