Hackerii nord-coreeni au furat peste 300 de milioane de dolari pentru programul...

Hackerii nord-coreeni au furat peste 300 de milioane de dolari pentru programul nuclear

0
DISTRIBUIȚI

Hackeri din Coreea de Nord au sustras sute de milioane de dolari pe tot parcursul anului 2020 pentru a finanța programele de rachete nucleare și balistice ale țării, potrivit unui raport confidențial al Națiunilor Unite citat de CNN.

Documentul a acuzat regimul liderului Kim Jong Un că a efectuat „operațiuni împotriva instituțiilor financiare și a caselor virtuale de schimb valutar” pentru a plăti armele și a susține economia Coreei de Nord.

O țară membră a ONU a susținut că hackerii au sustras active virtuale în valoare de 316,4 milioane de dolari între 2019 și noiembrie 2020, potrivit documentului.

Coreea de Nord a căutat de ani de zile să dezvolte arme nucleare puternice și rachete avansate, în ciuda costurilor imense și a faptului că țara s-a traansformat într-un paria internațional, împiedicat de ONU să desfășoare aproape orice activitate economică cu alte țări.

Raportul a fost scris de Grupul de experți al ONU pentru Coreea de Nord, organismul însărcinat cu monitorizarea aplicării și eficacității sancțiunilor aplicate regimului Kim.

Detalii din raport, care este în prezent confidențial, au fost obținute de CNN printr-o sursă diplomatică de la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, care a împărtășit porțiuni din document cu condiția anonimatului.

Nu este clar când va fi publicat acest raport.


Scurgerile anterioare de informații au înfuriat China și Rusia, ambele membre ale Consiliului de Securitate al ONU, ducând la blocaje dplomatice.

Misiunea Coreei de Nord la Organizația Națiunilor Unite nu a răspuns la solicitarea CNN pentru comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.