Amalia Gaiță despre noua variantă a piesei „Moon Starer”: „Este despre visuri...

Amalia Gaiță despre noua variantă a piesei „Moon Starer”: „Este despre visuri și visători, despre libertate, lucruri mari despre care șoptim noaptea, la o lumină slabă, să nu ne audă nimeni“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Amalia Gaiță

Amalia Gaiță a lansat o versiune live a piesei „Moon Starer“, compoziție inclusă pe albumul de debut al artistei care la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut a împlinit 29 de ani.

„În luna octombrie a anului trecut, Jagermeister ne-a invitat să facem un live pe Facebook, primul nostru concert online de altfel, sau să îl numim mini-concert, pentru că am cântat cinci piese, trei de pe albumul nostru, «Melting Sun», și două, «Animals» și «Ground One», care vor fi incluse pe următorul album. Dăm drumul, așa, încet, la fiecare piesă pe youtube, în variantă de live session, iar ultima lansată în felul acesta a fost «Moon starer».


E curios că, «moon starer» este o anagramă pentru cuvântul «astronomer». Dacă amesteci literele, iese «moon starer», un astronom mai mic, domestic sau nu, expert în visare. E un cântec simplu, contemplativ, are o melancolie despre viață, așa cum am cunoscut-o ca și copil. Am compus piesa cu gândul la cei care visează și prin visarea lor, fac mare din mic, fac mult din puțin, pentru că au curaj. E frumos să visezi, nu pentru rezultat, ci pentru procesul în sine. Restul, posibilități. Iau imaginația ca pe ceva sigur, ca pe un prieten loial în orice timp. Moon starer este despre visuri și visători, despre libertate, lucruri mari despre care șoptim noaptea, la o lumină slabă, să nu ne audă nimeni, dar să ne mai amintim noi de noi”, a povestit Amalia Gaiță despre această piesă.

La sfârșitul anului 2017, Amalia Gaiță a lansat albumul de debut, „Melting Sun”, alături de trupa din care fac parte Mihai Moldoveanu la bas, Adrian Şchiopu la tobe şi Vlad Cotruş la chitară. Alături de numeroase concerte susținute în cluburi, Amalia a evoluat în cadrul unor festivaluri de renume din țara noastră printre care se numără Open Air Blues Festival Brezoi, Weinfest Mediaș, Jazz TM, Deva Jazz Festival sau Flight Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.