ASU Politehnica a părăsit Cupa după ce a fost mai bună ca...

ASU Politehnica a părăsit Cupa după ce a fost mai bună ca Astra aproape o oră. Dan Alexa: „Puteam să ne calificăm”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

ASU Politehnica a fost aproape de sferturile Cupei, dar a sfârşit până la urmă în a pierde duelul cu Astra pe un „Mare oval” îngheţat înainte de start. Alb-violeţii au dominat şi au condus pe tabelă cu 1-0 până în minutul 59. Intrarea unui jucător crescut pe Bega la oaspeţi, Silviu Balaure, a răsturnat însă situaţia şi gruparea de Liga I şi-a revenit pe tabelă, câştigând cu 2-1 în timpul regulamentar de joc.

La fel ca înaintea duelului cu Rapid, jandarmii şi-au făcut de lucru cu fanii viola. De această dată nu s-a permis ca suporteri ai lui ASU Poli, fie ei şi simpli spectatori, să aibă şansa de a face parte din delegaţia gazdelor şi să fie prezenţi pe vastul stadion. Deşi acest lucru a fost posibil fără probleme tocmai în toamnă… O mini-galerie s-a făcut totuşi auzită din afara arenei.

După un şut al lui Vali Gheorghe de la distanţă în minutul 16, fanii de afară au avut motive să exulte. Ionuţ Coadă a profitat în minutul 27 de o respingere greşită a lui Lazar, goalkeeper de lot naţional, şi a trimis pe jos în plasă. Putea fi 2-0 peste doar trei minute, dar portarul s-a opus de această dată la şutul lui Axente din careu. Vântul a creat probleme portarului oaspeţilor, dar în repriza a doua nu vremea a fost un impediment pentru un nou gol timişorean. Ivanovici a suflat balonul fundaşilor adverşi chiar în faţa portarului, dar a ezitat şi Lazar a revenit în poartă, reuşind să-i culeagă încercarea de lob. Şansele irosite aveau să-i coste pe alb-violeţi, pedepsiţi de un fost „acesist”. Abia intrat, Silviu Balaure a egalat cu o lovitură de cap din careul mic, în minutul 59, apoi tot el a distribuit balonul din minutul 81, care a ajuns cumva la Montini după ce a sărit din bară şi i-a încurcat pe Scutaru şi Hindrich. Coadă putea marca şi golul 2 şi să ducă meciul în prelungiri, dar nici el nu a mai găsit cadrul porţii în minutul 86.

Aşa s-a scris cel mai lung parcurs în competiţia K.O. pentru generaţia „Băieţilor în ghete”, ASU Poli fiind în optimi în premieră, dar şi atât de aproape de un sfert de finală în Cupă. Astra a eliminat şi Ripensia şi a devenit călău pentru trupele bănăţene, chiar dacă are ceva probleme sportive şi extrasportive în această stagiune.


Pentru timişoreni urmează primul duel din campionat, tot aici, joia viitoare, de la ora 15, cu Buzăul.

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, S. Popovici – Munteanu (88, D. Radu), Coadă (88, R. Rus), Casado (70, D. Codrea), Ivanovici – Axente (70, Cioinac), Plazonja. Pe bancă: Păduraru – Jurj, Pamfile, Ignea, Manea. Antrenor: Dan Alexa.

Astra Giurgiu: D. Lazar (cpt.) – Bruno, Jovanovic, C. Ion, Riza (46, Lamanje) – Crepulja (81, Canadija), Boe Kane, V. Gheorghe (46, Balaure 46′) – Stahl, (70, Merloi), Krpic (58, Wuthrich), Montini. Pe bancă: M. Popa – Graovac, D. Gheorghe. Antrenor: Eugen Neagoe

„A fost şi un început foarte bun de repriză a doua, practic nimic nu anunţa egalarea. A ratat Ivanovici singur cu portarul, a ratat Coadă singur din şase metri, apoi o ocazie Plazonja şi din contraatac am luat golul de 1-1. A fost un joc pe care l-am controlat, am avut multe situaţii, asta mă bucură, că am reuşit să ajungem în careul advers, apoi, două nesincronizări şi cam asta e istoria meciului de azi. N-a înfluenţat vremea rezultatul, pentru că şi noi şi Astra am jucat în aceleaşi condiţii, rezultatul a fost înfluenţat de situaţiile noastre pe care nu am reuşit să le fructificăm. Astra a avut două situaţii, de fapt trei, şi un şut al lui Vali Gheorghe în prima repriză, dar a fost de la 18 metri, noi am avut unu la unu cu portarul advers, nu am reuşit să înscriem iar asta ne-a costat”, a spus Dan Alexa după acest meci.

Tehnicianul a subliniat şi alte plusuri: „Mă bucur că am reuşit să-l băgăm şi pe Cioinac, care a venit în urmă cu pregătirea, şi pe Rus, sunt jucători care ne vor ajuta, au intrat bine, au intrat în ritmul jocului. Sunt supărat că nu ne-am calificat, puteam să ne calificăm după ce s-a întâmplat astăzi, dar nu tot timpul cea mai bună echipă câştigă”.

„A fost un joc foarte greu, mă şi aşteptam, Politehnica Timişoara are o echipă valoroasă, cu foarte mulţi jucători de calitate. Jucători care au mulţi ani şi multe meciuri în prima ligă. Un antrenor, la fel, cu experienţă, cu foarte multe jocuri la nivel de Liga I. Din punctul meu de vedere va fi o candidată serioasă la promovare. Referitor la joc, am câştigat, dar cum spuneam, a fost foarte foarte dificil. Mă aşteptam la acest lucru, le-am spus jucătorilor înainte de joc, nu am intrat aşa cum trebuia, nu am avut atitudinea pe care mi-am dorit-o în prima repriză. Dar după pauză lucrurile au stat total altfel. Cred că am dominat total partea a doua şi am meritat victoria. Am făcut şi cele cinci schimbări pe care trebuia să le facem. Jucătorii de pe bancă au adus un plus”, a declarat şi
Eugen Neagoe, „principalul” Astrei.

„Balaure e un jucător valoros. Revine după o perioadă grea, felicitări, bravo lui, l-am felicitat împreună cu toţi ceilalţi jucători. Noi venim după al optulea joc, e un ritm infernal, de aceea avem şi probleme de lot, dar asta este dacă trebuie să jucăm în ianuarie şi februarie din trei în trei zile…”, a mai conchis antrenorul oaspeţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.