ASU Politehnica înfruntă cu optimism Astra pentru un loc în sferturile Cupei....

ASU Politehnica înfruntă cu optimism Astra pentru un loc în sferturile Cupei. Dan Alexa: „Dorim foarte mult să ne calificăm”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are parte mâine de primul meci oficial din 2021. Alb-violeţii pornesc cu şansa a doua în faţa Astrei, aflată pe 13 în Liga I, dar antrenorul Dan Alexa speră ca jucătorii săi să fie foarte motivaţi pe „Dan Păltinişanu” în faţa grupării din eşalonul superior, mai ales că şi obiectivul echipei sale e accederea în elită.

„Lumea speră în proiectul nostru. Ne aflăm înaintea unui început de mini-retur şi a meciului de Cupă. Întâlnim mâine o echipă importantă a fotbalului românesc, o echipă formată din jucători de valoare certă, condusă de un antrenor cu experienţă. Sigur, am înţeles că Budescu a plecat şi, dacă nu pleca, era suspendat. Dar au jucători care să-l înlocuiască. Îmi doresc de la echipa noastră să ne ridicăm la nivelul jocului. Este foarte importantă o creştere în perspectiva a ceea ce va fi acel mini-retur cu accederea în play-off, obiectivul nostru principal. Am aşteptări de la jucătorii noştri să arate foarte multă determinare. Mă bucur că gazonul arată acceptabil la ora asta şi se poate juca fotbal mâine. Întâlnim un adversar de top, care în ultimii ani a jucat în cupele europene, a câştigat campionatul, an de an a fost în play-off, cunosc foarte bine echipa Astrei. Au jucători care oricând pot să facă diferenţa. Pe noi nu poate decât să ne bucure un astfel de meci, să ne motiveze şi să arătăm exact unde suntem în momentul acesta. De fapt asta îmi doresc mâine, să avem o prestaţie solidă care să ne dea speranţe pentru prima etapă din acest an”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al alb-violeţilor.

ASU Poli s-a pregătit în ultimele zile pe terenurile complexului „Dan Păltinişanu”, în timp ce suprafaţa vechiului stadion a fost protejată. „Arată bine, am înţeles că plouă şi azi şi mâine… Sigur, un teren greu nivelează valorile, dar Astra are jucători de forţă, are jucători care interpretează bine jocul, au un antrenor foarte realist şi pragmatic în Neagoe, îl cunosc, ştie ce să ceară într-un anumit moment.


Nu e sub nicio formă un antrenor naiv. Iar Astra formează un mix de jucători cu experienţă şi jucători tineri, au patru-cinci jucători de forţă, care pot face diferenţa pe un teren greu, jucători de calitate care pot cu uşurinţă să obţină ceva în orice situaţie”, a precizat Alexa. Acesta consideră că oaspeţii au un plus prin jocurile multe disputate deja în 2021: „E un mare dezavantaj, Astra a jucat deja şapte meciuri, au ritm de joc, au jucat din trei în trei zile, din acest punct de vedere sunt mult mai în faţa noastră. Tocmai de aceea pentru mine meciul de mâine e un etalon. Vreau să văd jucătorii cum răspund faţă de un adversar superior, cum e Astra, pentru a pregăti meciul cu Buzău… Dar şi noi avem jucători cu meciuri în Liga I şi vreau să văd mâine o reacţie de la ei”, a conchis Alexa.

Pavle Radunovic e singurul jucător indisponibil al bănăţenilor, actele sârbului nefiind încă finalizate din motive birocratice. E de aşteptat, în schimb, să debuteze la timişoreni o altă achiziţie importantă a iernii, mijlocaşul Ionuţ Cioinac. „Întâlnim o echipă de Liga I, nu bună, foarte bună, cu jucători foarte buni, care sunt convins că vor veni să-şi joace şansa şi să se califice mai departe. Dar şi noi avem o echipă bună şi sper şi cred că o să jucăm la nivel maxim, pentru că ne dorim foarte mult să ne calificăm în faza următoare. O să fie un teren bun din câte ştiu. Sper să-i dezavantajeze pe ei şi să ne avantajeze pe noi”, a concluzionat Cioinac.

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele Viorel Şerban, care a vorbit despre importanţa acestui an pentru club, dar a dezvoltat şi tema infrastructurii. „Desigur că şi meciul de mâine este important, pentru că ţine de imaginea noastră, ţine şi de motivaţia jucătorilor. Dacă într-adevăr vom face o partidă de calitate şi, de ce nu, dacă vom obţine şi un rezultat spectaculos, va fi un motiv în plus care să dea încredere jucătorilor noştri pentru meciurile care vin. Nu trebuie să uităm. Avem un început foarte important, sunt două meciuri capitale din cele şase, dar toate trebuie luate în considerare. Aşa că pornim cu încredere că ne vom îndeplini acest deziderat menţionat (n.r. promovarea)”, a specificat Şerban cu referire la partida de mâine.

Partida ASU Politehnica Timişoara – AFC Astra Giurgiu se dispută mâine, de la ora 17.45 (televizat), pe stadionul „Dan Păltinişanu”, fără spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.