ASU Politehnica a bătut Gloria Buzău şi a urcat pe doi în...

ASU Politehnica a bătut Gloria Buzău şi a urcat pe doi în Liga 2! Dan Alexa: „Echipa aceasta are nevoie de victorii”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Alb-violeţii au obţinut o victorie importantă în lupta pentru accederea în play-off-ul Ligii 2 în primul rând. Dacă în Cupă, ASU Politehnica a fost eliminată de Astra, în campionat elevii lui Dan Alexa şi-au arătat forţa în faţa Gloriei Buzău, care a fost depăşită cu 2-0 pe „Dan Păltinişanu”. Misiunea bănăţenilor nu a fost uşoară, aşa cum se anticipa, iar ambele goluri au venit în repriza secundă în urma unor faze fixe, spre nemulţumirea lui Ilie Stan, „prinicpalul” oaspeţilor.

ASU Poli a vrut să-şi apropie din start punctele pe un teren greu. În minutul 6 Munteanu a irosit o mare oportunitat din câţiva metri iar opt minute mai târziu a venit rândul lui Ivanovici să nu găsească ţinta din careul mic, cu capul. Gazdele au solicitat şi lovitură liberă, cel puţin, în minutul 20, când Munteanu putea scăpa singur în careu cu Stoian. Dar arbitrul arădean Mircea Ardelean nu a dat curs solicitărilor, aşa cum nu a făcut-o nici la faza de 12 minute mai târziu, când Mera fost busculat clar de portarul advers în mijlocul careului. Dan Alexa a protestat vehement şi a fost avertizat de către „central”. Deşi meciul a fost echilibrat multe minute, cele două echipe preferând să degajeze terenul decât să rişte gafe în propria jumătate din cauza stării terenului, Buzăul nu a fost însă la fel de periculoasă. Doar Paţurcă a fost aproape să-l surprindă pe Hindrich din lovitură liberă puţin după mijlocul primului mitan, dar portarul împrumutat de la CFR Cluj a respins peste transversală pentru siguranţă.

Repriza a doua a fost mai reuşită pentru gazde, care au punctat în minutul 61 după o „liberă” obţinută de Munteanu în duel cu ex-timişoreanul Călin Toma. Tot „Munti” a executat şi căpitanul Ioan Mera şi-a regăsit pofta pentru gol, unul dedicat lui Patrick – viitorul nou membru al familiei. Peste şapte minute s-a făcut 2-0. De această dată Munteanu a trimis din corner la colţul lung, de unde nou intratul Codrea a şutat pe jos, portarul Stoian a respins, de după linie, tot la el, şi mijlocaşul a reluat în plasa de la colţul lung pentru a fi sigur de validare.


Finalul nu a adus probleme mari la poarta lui Hindrich şi bănăţenii s-au putut bucura de prima victorie din 2021.

Cele trei puncte au urcat-o pe ASU Poli până pe locul 2 (în locul Viitorului Pandurii, învinsă de U Cluj cu 2-1), cu 27 de puncte, timişorenii erau pe patru înaintea partidei, prin anularea rezultatelor celor de la Turris, retraşi din Liga 2. Buzăul a rămas la cota 21 şi la mijlocul ierarhiei. Pentru trupa lui Dan Alexa urmează o deplasare lungă, la Slobozia, joc programat sâmbătă 27 februarie, de la ora 11.00.

ASU Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Popovici – Coadă (46, Casado), Cioinac – Munteanu (90+2, R. Rus), Ivanovici (90, D. Radu), Manea (46, Codrea) – Plazonja (89, Axente). Pe bancă: Păduraru – Jurj, Bocşan, Ignea. Antrenor: Dan Alexa.

SCM Gloria Buzău: Stoian – S. Pîrvulescu, Vîrtej, Ghinga, C. Toma – Balgiu, Paţurcă (69, Chică-Roşă) – Ciobanu, Andronic (81, Roşu), Nedelea (69, Tucaliuc) – Iurcu (81, C. Stoica). Pe bancă: Horeboiu – Perju, Postoarcă, Anton, C. Petre. Antrenor: Ilie Stan.

Dan Alexa: „Cred că meritam victoria”

„Chirurgul” era vădit mulţumit de deznodământul de azi. „A fost un meci complicat, un meci dificil, am întâlnit o echipă bună a Ligi a II-a care a pus probleme tuturor echipelor. O echipă care are ca obiectiv play-off-ul, deşi nu poate să promoveze. A fost un meci echilibrat în prima repriză, ne-au surprins pe zonă centrală, apoi am fost mai consistenţi în repriza a doua. Şi am tranşat jocul. Cred că meritam victoria, îi felicit pe băieţi! Astăzi a fost un arbitraj foarte bun, o victorie meritată şi foarte importantă. Aşa cum ştiţi sunt zece echipe pe şase poziţii. Obiectivul nostru imediat e accederea în play-off şi orice pas greşit poate conta enorm la final… Echipa aceasta are nevoie de victorii, avem o echipă bună în momentul acesta, cu jucători cu experienţă, jucători buni. E o victorie care poate să tragă după ea un parcurs bun spre foarte bun”, a declarat Dan Alexa.

„Am pierdut exact la ce pregătisem şi anume fazele fixe. Tot timpul în această perioadă am cerut jucătorilor să eliminăm cornerele, fazele fixe, loviturile din preajma careului pentru că au echipă bună, masivă, cu experienţă şi ne pot domina la aceste faze. Este păcat că am venit până aici şi nu am reuşit să luăm niciun punct. Dacă ne dominau sau dacă veneau peste noi, aveau o dinamică extraordinară, poate nu eram supărat, dar asta este şi încercăm să învăţăm din greşeli …Una peste alta îi felicit pe cei de la ASU pentru cele trei puncte, nouă nu ne rămâne decât să învăţăm din greşeli şi la meciul următor, de joi, cu Rapidul, să câştigăm cele trei puncte puse în joc”, a spus şi Ilie Stan, tehnicianul Gloriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.