ASU Politehnica s-a testat cu Dumbrăviţa înaintea deplasării la Slobozia. Dan Alexa:...

ASU Politehnica s-a testat cu Dumbrăviţa înaintea deplasării la Slobozia. Dan Alexa: „Dacă nu vom avea determinare şi concentrare, ne vom chinui”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are parte sâmbătă de un nou meci capital în contextul luptei pentru accederea play-off-ului Ligii 2 în primul rând. Pe terenul nou promovatei Unirea Slobozia. Alb-violeţii cu mai puţine minute în primele jocuri oficiale din 2021 au evoluat mai mult azi, într-un test cu divizionara C CSC Dumbrăviţa şi câştigat cu 3-1 de elevii lui Dan Alexa.

ASU Poli a deschis scorul după doar cinci minute pe un teren „Ştiinţa” mai bun decât multe stadioane folosite în această perioadă în ţară în partide oficiale. Axente a obţinut un penalty pe care tot el l-a transformat. Dumbrăviţa a avut şi ea poftă de joc pe gazonul de primăvară şi a egalat în minutul 22 prin Făgărăşanu, care a găsit plasa la a doua încercare. Din minutul 29 scorul a devenit 2-1, căci Codrea a fost de această dată agăţat în careu iar Casado a transformat al doilea penalty şi a făcut-o tot cu un şut în dreapta lui Popeţ, cel care a comis ambele „infracţiuni”.

Din minutul 30 gazdele au schimbat aproape complet garnitura şi opt minute mai târziu a fost stabilit scorul reprizei, dar şi al jocului, 3-1 în urma reuşitei lui Romario Rus la centrarea lui Plazonja. Alb-violeţii au mai împins mingea în poartă, dar golurile lui Plazonja şi Radunovic au fost anulate corect pe motiv de ofsaid.

Pentru ASU Poli urmează un meci important şi oficial sâmbătă, în campionat, pe terenul Sloboziei lui Adrian Mihalcea, formaţie aflată în zona subsolului, pe 17, cu 15 puncte din 14 jocuri. În timp ce alb-violeţii au un meci în plus, dar şi 27 de puncte, fiind clasaţi pe 2 în Liga 2. Dumbrăviţenii, partenerii din testul de azi, mai au pregătire aproape două săptămâni până la reluarea Ligii 3.

„Am vrut să dau minute şi jucătorilor care au evoluat mai puţin. E foarte important să aibă ritm de joc în cazul în care se va apela la ei. Le mulţumim celor de la Dumbrăviţa pentru că au venit astăzi să joace împotriva noastră. A fost şi o parte de antrenament, una peste alta e bine că nu s-a accidentat nimeni şi vom relua antrenamentele mâine, pregătim meciul de la Slobozia”, a spus Dan Alexa despre jocul cu Dumbrăviţa. Săptămâna viitoare alb-violeţii ar putea disputa un meci similar cu Ghiroda. Singurul absent azi a fost Cristian Scutaru, care va reveni de mâine la pregătirea normală după ce a acuzat o răceală.

ASU Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera, Bocșan, Popovici – Cioinac – Munteanu, Casado, Codrea, Ivanovici – Axente.


Din minutul 30: Păduraru – Jurj, Coadă, Bocșan (59, Bîrlovean), Pamfile – Ignea – D. Andrei, R. Rus, D. Radu, Manea – Plazonja (59, Radunovic). Antrenor: Dan Alexa.

CSC Dumbrăvița: Popeț – Morariu, B. David, Podină, Pașcu – Jichici, Ferțu – Răzvan Rus, Făgărășanu, Ad. Ștefan – Mura. Au mai intrat: Telescu, Coroiu, Udrea, Giurgiu, Putnic, Piţuc şi Daminescu. Antrenor: Florin Bătrânu.

„Orice pas greşit poate să fie fatal”

Pentru ASU Poli meciul din judeţul Ialomiţa va fi a doua „finală” din campionat şi din acest start de an, după cum a subliniat „principalul” Dan Alexa.

„Ne aşteaptă un joc greu, am văzut Slobozia şi la Bacău, e o echipă mult schimbată în bine, au un antrenor cu experienţă. E o echipă foarte bine organizată, cu un cuplu de atacanţi foarte buni. Au o suprafaţă de joc, nu excepţională, dar nici rea, se poate juca fotbal. E un meci greu şi important, pentru că trebuie să rămânem acolo în faţă. Au rămas aceleaşi zece echipe care se bat pentru şase locuri, orice pas greşit poate să fie fatal. Noi avem un joc mai puţin faţă de alte pretendente, mergem încrezători, trebuie să arătăm bine la Slobozia. Dar dacă nu vom avea determinare şi concentrare, ne vom chinui şi vom avea de pierdut”, a declarat tehnicianul Politehnicii.

„E o săptămână importantă, în care pregătim deplasarea la Slobozia. Este un meci foarte important, deoarece venim după o victorie şi trebuie să continuăm tot aşa… să ne asigurăm cât mai repede locul în play-off. Au început şi ei cu o victorie, la Bacău, trebuie să fim foarte concentraţi la această partidă pentru că nu va fi una uşoară. Ne aşteaptă un teren asemănător cu cel de pe Ştiinţa, unul mic, gazonul probabil nu o să fie de cea mai bună calitate şi va fi un meci de luptă”, a spus şi fundaşul Călin Jurj.

Partida AFC Unirea 04 Slobozia – ASU Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a XVII-a a Ligii 2. Meciul nu e televizat, dar va fi transmis în direct pe canalul oficial de YouTube al bănăţenilor. Pentru a acoperi costurile acestei deplasări Politehnica a lansat biletele speciale – „Loc în autocar”. Echipa timişoreană se va deplasa de vineri pentru acest joc, pe calea aerului, urmând să se cazeze la Slobozia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.