Avertismentul instanței pentru avocații lui Lucian Boncu și ai celorlalți inculpați din...

Avertismentul instanței pentru avocații lui Lucian Boncu și ai celorlalți inculpați din dosarul sechestrării

2
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, astăzi, un nou termen al dosarului DIICOT în care liderul interlop Lucian Boncu și alți apropiați ai săi sunt acuzați pentru sechestrarea unui bucureștean suspectat că ”a făcut șmen la aparate”. Singurul martor care a fost audiat, din cei trei citați, a fost adus cu mandat de către jandarmi. Fostul administrator al unei săli de jocuri din Timișoara, bărbatul a povestit că ”partea vătămată Badea a venit la noi în sală și de două ori a câștigat sume mari după ce a jucat sume mici. Despre ce a fost în clubul Champion s știu ce s-a relatat în presă. Badea avea interdicție să mai intre la noi.


Am observat că avea un stil mai ciudat de a juca – juca forte lent și schimba foarte des mâinile. Este imposibil ca o persoană să vină în Timișoara și să câștige în toate sălile unde joacă sume mari. Noi i-am plătit sumele câștigate, dar i-am dat interdicție, considerând căe ste ceva suspect. Am vorbit și cu departamentul tehnic de la sediul central al firmei și un anumit timp de aparat a fost retras la decizia patronului”, a declarat martorul.

Alți doi martori și-au angajat avocat care a anunțat instanța că se vor prezenta la următorul termen de judecată. Pentru că avocații mai multor inculpați au susținut că nu vor cere probe în apărare până la epuizarea probatoriului propus de DIICOT, instanța le-a atras atenția că nu se pot amâna termenele la infinit și le-a cerut ca în următoarea ședință să ceară probe. Niciunul dintre inculpați nu a dat, până acum, declarație în fața Tribunalului Timiș pe fond, toți declarând că își rezervă dreptul de a face acest lucru după epuizarea probatoriului.

În cazul celor care mai au control judiciar, DIICOT a cerut prelungirea acestuia, în timp ce avocații au cerut revocarea invocând, printre altele, faptul că inculpații sunt sub măsuri preventive de 16 luni și că Lucian Boncu și Paul Ștefan ” considerați liderii, nu au niciun fel de interdicție și pot să ia legătura cu oricare martor, inclusiv cu partea vătămată”. Instanța a rămas în pronunțare. Următorul termen a fost stabilit pentru 12 februarie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.