Bastionul Theresia, modernizat pentru a putea găzdui evenimente în 2023, anul în...

Bastionul Theresia, modernizat pentru a putea găzdui evenimente în 2023, anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

O problemă de patrimoniu care nu a fost rezolvată de mai bine de zece ani între Consiliul Județean și Primăria Timișoara a fost subiectul unei întâlniri pe care au avut-o, vineri, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, și vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa. Cei doi au mers împreună la Bastionul Theresia, pentru a evalua situația și pentru a discuta pașii următori.

„Deși Bastionul a fost modernizat și recepția făcută în 2010, obiectivul nu a fost intabulat, fiind neconcordanțe cu suprafețele de teren, o parte ale CJ Timiș, o parte ale Primăriei Timișoara. Practic, fiecare entitate administrativă deține teren în cealaltă parte: Primăria are teren sub clădirile CJT, inclusiv curtea Bastionului, și invers. O situație asemănătoare este și la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă «Paul Popescu Neveanu», unitate administrată de CJ Timiș, dar o cotă din teren este a Primăriei Timișoara. Împreună cu viceprimarul Cosmin Tabără am stabilit că în perioada imediat următoare vor începe studiile topografice și se va face un raport de evaluare, atât la Bastion, cât și la Centrul Neveanu. Când acestea vor fi gata, se va face intabularea Bastionului și vom face unele lucrări de modernizare și reparații, în perspectiva anului 2023, când Timișoara va fi Capitală  Culturală Europeană”, a precizat vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa.


Soluția probabilă va fi un schimb de terenuri între cele două instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.