Bloc din Timișoara, evacuat după ce locatarii au simțit un miros ciudat...

Bloc din Timișoara, evacuat după ce locatarii au simțit un miros ciudat în urma unei dezinsecții UPDATE 2 Substanțe periculoase, detectate în clădire

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de persoane care locuiesc într-un bloc de pe Calea Șagului din Timișoara au fost evacuate în această seară, după ce în clădire s-a simțit un miros înțepător.

„În urma unui apel prin 112, am fost anunțați că în scara unui bloc de pe Calea Șagului din Timișoara se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente. De asemenea, am fost informați că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului (în spațiul unei societăți comerciale). La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator. Până în acest moment, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 Adulți și 12 minori)”. a transmis ISU Timiș.

Intervenția este încă în desfășurare.

UPDATE „Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Eu mă întorc mâine dimineața de la București, viceprimarul Ruben Lațcău și coordonatorul pentru situații de urgență al Primăriei Timișoara sunt la fața locului și ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a transmis primarul Dominic Fritz.
UPDATE 2 „În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial unde s-a efectuat dezinsecția.


La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecției, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare se lucrează pentru ventilarea spațiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu 3 microbuze, în unități de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, primăria municipiului Timișoara și ISU Timiș”, au transmis autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.