Bogdan Nanu a demisionat din funcția de director general al Colterm. Fostul...

Bogdan Nanu a demisionat din funcția de director general al Colterm. Fostul șef Emil Șerpe revine temporar pe post

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat astăzi că noul director general al Colterm, compania cu mari probleme financiare care asigură apa caldă și încălzirea timișorenilor, și-a dat demisia din funcție.

Gestul lui Bogdan Nanu vine după dezvăluirea că, în trecut, acesta a fost condamnat penal pentru infracțiuni financiare.

„În această dimineață am avut o întâlnire cu Bogdan Nanu care m-a informat că și-a prezentat demisia din funcția de director general interimar Colterm. L-am cunoscut pe Bogdan Nanu după ce am devenit primar, când s-a oferit să ajute în situația incredibil de dificilă pe care am găsit-o la Colterm. Prestația lui profesională în ultimele luni a fost ireproșabilă. A venit cu soluții atunci când căldura în oraș era să se oprească pentru că Colterm nu a putut să-și plătească facturile. A început procedura de concordat preventiv care ar putea să salveze compania de la insolvență și faliment. A reușit să reclădească încrederea creditorilor. Îi mulțumesc pentru asta. Dar revelațiile despre greșelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greșeli din domeniul în care acum profesează, au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o. Am aflat, cu aceeași consternare ca și voi, din presă de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greșelile lui și a învățat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist și de bună credință este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie.


El este conștient de asta”, a spus Dominic Fritz.

Edilul-șef este de părere că situația cu „multe umbre și îndoieli” a Colterm impune necesitatea unui director profesionist și deasupra oricăror suspiciuni. Indiferent de conducere, însă, primarul consideră că soluția pregătită de Bogdan Nanu, concordatul, trebuie să meargă mai departe pentru a evita intrarea Colterm în insolvență.

„Municipiul Timișoara are datorii la Colterm de peste 160 milioane de lei. Dacă Colterm intră în insolvență, conturile noastre pot fi blocate, ceea ce ar înseamnă că multe investiții și servicii publice s-ar opri. Dacă pică Colterm, pică și Primăria Timișoara. Iar asta nu voi permite și de aceea avem nevoie de acest concordat. Nu voi mai permite nici ca finanțele Primăriei Timișoara să fie în continuare ținute ostatice de o singură companie în subordinea ei. Dacă Colterm reușește să încheie concordatul cu creditorii, va avea timp trei ani pentru a găsi o cale spre profitabilitate. La sfârșitul săptămânii viitoare, se va încheia licitația pentru firma care va însoți și monitoriza negocierile pentru o ieșire din criză prin concordat, proces în care compania se angajează la un plan ambițios de restructurare. Eu sunt ferm convins că se poate. De aceea voi propune Consiliului Local încheierea unui acord și cu Banca Mondială, cu care am negociat în ultimele luni un pachet de consultanță pentru o nouă strategie de energie și termoficare pentru Timișoara. Suntem intransigenți, dar în același timp avem o responsabilitate uriașă pe umerii noștri, aceea de a asigura căldură și apa caldă pentru oraș”, a transmis Dominic Fritz.

„Pentru toți cei care încearcă să profite de această situație politic, am un mesaj simplu: vom continua să oprim robinetele de bani. Să nu fim naivi: nu este întâmplător că revelațiile au ieșit la iveală tocmai cu o zi înainte să propună Bogdan Nanu consiliului de administrație desființarea a două posturi de conducere. Urmează să tăiem robinetele de bani și evident că rezistența celor care au profitat până acum este uriașă și brutală. Și o spun cât de clar se poate, dacă consiliul de administrație nu va implementa măsurile de restructurare în conducerea Colterm și dacă nu va continua demersurile pentru încheierea unui concordat, în bună credință, nu voi ezita să propun Consiliului Local dizolvarea imediată a consiliului de administrație”, a încheiat Fritz.

2 COMENTARII

  1. Neica nimeni, Friz! Traiesi pe alta planete ca si partidul din care vii! Romanul nu este ca si neamtul cum nici iarna nu- ca vara! Nu vezi ca nu pricepi nimic din societatea romaneasca si ca gloata este ca o turma de oi! Ai mintit in campanie de vai mama noastra! Treci la treaba ca ti au dat timisorenii salar ca nu aveai servicii, si acum mai si angajezi tot felul de zburatori si vanzatori de iluzii! Vai, vai! Vei fi cel mai, deja est, slab primar din istoria acestui oras cu traditie in toate domeniile!

  2. Cu frit ne-am invatat lectia… sa votezi un strain si sa speri ca cunoaste problemele noastre. Dar nici partidul USR nu este prea departe,mult scandal dar rezultate nimic.
    Hallo USR : Fara penali in functii publice…. cand votati legea?
    Consilierul de specialitate toma dan al primarului din Buzias a executat 3 ani de puscarie pt fals si uz de fals in urma cu 20 de ani,adica lupul paznic la oi cu consilierea primarului sau functia data pe prietenii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.