Ce salariu va avea noul city-manager și cum a fost convins de...

Ce salariu va avea noul city-manager și cum a fost convins de administrația Fritz să lase Bucureștiul pentru Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Fostul bancher Matei Creiveanu, care a părăsit un post foarte bun în Capitală și de astăzi a început munca la Primăria Timișoara în poziția de city-manager, este „împlinit profesional și material”, potrivit primarului Dominic Fritz.

Totuși, salariul pe care îl va încasa de la municipalitate nu este deloc de neglijat. Astfel, potrivit reprezentanților administrației locale, Matei Creiveanu va câștiga lunar 16.900 de lei brut.

„Acum trei luni nu exista din partea mea nicio intenție de face pasul către sectorul public sau către Timișoara. În urmă cu două luni a fost publicat un concurs care a atras atenția profesioniștilor din privat care lucrează cu sectorul public. Mi-a atras atenția pentru că era unul dintre primele concursuri care părea să urmărească exact ce spunea că urmărește. Apoi am încercat să aflu mai mult despre această nouă administrație de la Timișoara, ce își propune, care sunt principiile, de ce au venit oamenii aceștia să conducă un municipiu mare pe care îl cunoșteam din punct de vedere profesional destul de bine și ce mi-a atras atenția la Dominic Fritz a fost o cu totul altă viziune despre administrație, în special această viziune a funcționarului public ca «public servant», om aflat în serviciul publicului.


Iarăși, ce a fost absolut impresionat este că s-a înconjurat de o echipă de profesioniști, vârfuri în domeniul lor, fiecare în parte, oameni care au atins nivele de excelență în domeniul digitalizării, în domeniul resurselor umane, în domeniul urbanismului și al arhitecturii, și asta a făcut diferența majoră între oricare altă administrație publică locală din România. De abia în acest moment am hotărât să candidez pentru acest post și a fost un proces fabulos, complex, în care ne-am întâlnit cu toți membrii echipei, au fost nenumărate etape de cunoaștere, de discuție. A fost un drum cu două sensuri, pentru că eu, ca profesionist, trebuia să conving echipa că pot să prestez ceea ce se așteaptă de la mine, dar a fost și o provocare că pot lucra cu acești profesioniști. Până la urmă, rezultatul a fost unul fericit pentru că ne-am dat seama că avem aceeași viziune despre administrația publică, despre serviciile publice, despre locul în care trebuie să ajungem”, a declarat, astăzi, city-managerul Matei Creiveanu.

Acesta spune că nu își face iluzii că nu va fi greu, dar cu o echipă extrem de sudată și profesionistă problemele vor putea fi depășite.

Matei Creiveanu s-a născut în 25 decembrie 1978, nu este căsătorit, vorbește trei limbi străine, este pasionat de drumeții, alergat și dezvoltarea urbană. A absolvit Liceul German din București și apoi Academia de Studii Economice din București. Și-a început cariera în domeniul finanțe-bănci în România, dar a contribuit la proiecte în țări precum Austria, Bulgaria, Cehia, Serbia și Slovacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.