Chef care încălca regulile de combatere a pandemiei, „spart” de polițiștii timișoreni....

Chef care încălca regulile de combatere a pandemiei, „spart” de polițiștii timișoreni. Peste 450 de sancțiuni în Timiș, într-o singură zi

0
DISTRIBUIȚI

O petrecere la care participau 25 de persoane, într-un local din Timișoara, a fost întreruptă de polițiști, care au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei.

„La data de 6 februarie a.c., polițiștii timișeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o societate comercială din municipiul Timișoara se află în desfășurare un eveniment privat, unde nu sunt respectate normele impuse de autorități pentru limitarea răspândirii cu SARS-CoV2. În acest context, polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, pentru efectuarea de verificări și luarea măsurilor legale care se impun. Astfel, evenimentul a fost întrerupt de polițiști, iar în urma verificărilor au fost identificate cele 25 de persoane participante. Au fost aplicate participantilor 48 de sancțiuni contravenționale, 25 conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 12.000 de lei și 23 conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare de 3.000 de lei privind practicarea jocurilor de noroc. De asemenea, organizatorul evenimentului a fost sancționat conform Legii 55/2020 cu suma de 10.000 de lei”, a transmis IPJ Timiș.

Sute de sancțiuni în județ, într-o singură zi

În cursul zilei de ieri, peste 200 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV2.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2.

La activităţi au participat 260 de forţe de ordine, fiind verificate 128 de societăți comerciale, precum şi 75 de mijloace de transport persoane, dintre care 43 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 458 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală 145.500 de lei.


Dintre acestea, 450 de sancțiuni contravenționale în valoare de 144.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, precum și opt sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.