Coproducție a Teatrului German din Timișoara cu Forumul Cultural Austriac București. Când...

Coproducție a Teatrului German din Timișoara cu Forumul Cultural Austriac București. Când are loc premiera online

0
DISTRIBUIȚI

O nouă reprezentație a spectacolului „Gemma Habibi” de Robert Prosser, un performance realizat în coproducție de Forumul Cultural Austriac București și teatrul german din Timișoara, avându-i protagoniști pe Olga Török și Richard Hladick, va avea loc în premieră națională online în data de 14 februarie, între orele 18.00 și 20.00, pe site-ul Forumului Cultural Austriac. Spectacolul este subtitrat în limba română, iar în luna martie va fi difuzat și de teatrul timișorean.

Creat de romancierul și performerul Robert Prosser, alături de bateristul Lan Sticker, acest performance este dedicat în primul rând tinerilor care se simt izolați, trăiesc cu sentimentul că nu pot controla relațiile sociale dintr-un oraș multicultural, iar violența, voită sau nu, devine adesea un refugiu și o cale de afirmare pentru cei care nu-și mai găsesc locul în comunitatea din care fac parte.

Spectacolul „Gemma Habibi”, care are ca punct de plecare romanul omonim publicat de Prosser în 2019 și considerat de critică „un portret necruțător al timpului nostru”, îmbină jocul performerilor cu „slam-poetry”, boxul, rap-ul și percuția, surprinzând câteva zile din existența lui Lorenz, care are de făcut mai multe alegeri într-o lume aflată în schimbare.


Oameni și idei spuse și nespuse se întâlnesc și se măsoară într-un ring de box, într-o înfruntare corp la corp, tensionată de cuvinte și de ritmul percuției. „O combinație neobișnită de literatură și muzică, în care respirația și limbajul ritmează, sacadează, interpretează; percuția este o demonstrație de virtuozitate și improvizație. Un spectacol dens, intens, despre obsesie, angajament și plecare – și despre experiența excepțională pe care doar un ring de box o face posibilă” este caracterizarea pe care însuși autorul o face acestui performance.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.