Corina Minda, fotomodelul timișorean îndrăgostit de rock: „Avem nevoie de muzică, iar...

Corina Minda, fotomodelul timișorean îndrăgostit de rock: „Avem nevoie de muzică, iar artiștii au nevoie de susținerea fanilor… live, nu doar online“

0
DISTRIBUIȚI

Fotomodelul Corina Minda este personajul principal al videoclipului „I know“, extras din albumul „The Creation”, lansat de grupul Intelligent Music Project, un proiect muzical excepțional, în spatele căruia se află o figură importantă din Bulgaria, Milen Vrabevski, producător muzical, compozitor și medic. Timișoreanca născută în 1990, care profesează că medic stomatolog, a fost atrasă încă din copilărie de designul vestimentar și colaborează în prezent cu o agenție de modelling din București.

„M-am născut în frumosul oraș Timișoara, în septembrie 1990. De arte am fost atrasă încă din primii ani de școală. Părinții mei au fost destul de conservatori și restrictivi, prin urmare s-au axat în principal pe a ne asigura (mie și surorii mele) studiile la un nivel superior. Însă am avut o copilărie frumoasă. Am amintiri cu o grădina imensă de flori, multe animale, bunici care ne adorau, iar toate activitățile extrașcolare se orientau în direcția artistică: muzică, desen, pictură. De la vârsta de 5 ani am fost foarte pasionată de design vestimentar. Încă mai păstrez desenele. Aveam și un model! Un ciobănesc german pe nume Lotzi. Pasiunea pentru modelling a apărut însă mai târziu. În liceu aveam o colegă care începuse să studieze fotografia ca hobby. Ne imprietenisem la un moment dat cu cei de la Arte. Eram «tocilarii de la Grigore Moisil» împreună cu artiștii, la un frappe în Piața Unirii. Cred că ne completam reciproc. În perioada aceea eu eram modelul colegei mele. De-a lungul timpului am participat la diverse evenimente, shooting-uri și prezentări de modă, iar în prezent colaborez cu o agenție de modeling din București“, a povestit timișoreanca.

Corina a devenit atrasă de muzică încă din copilărie, iar pasiunea sa pentru rock s-a materializat după ce a ascultat întâmplător solo-ul celebrei piese „Jump” din repertoriul celor de la Van Halen.

„Piesele care se difuzau la radio și pe MTV au fost prima mea interacțiune cu muzica. La noi acasă nu se asculta rock. Nici nu știam ce înseamnă. Maximul pe care puteai să îl prinzi întâmplător la TV era o piesă de la Aerosmith sau Bon Jovi. Aveam casete cu muzică pop și colinde de Crăciun. Sună amuzant, dar îmi amintesc cu drag de ele. La 16 ani am avut primul telefon și internet prin cablu. Am auzit întâmplător solo-ul piesei Jump de la Van Halen la radio-ul din mașină. Ne întorceam cu tata de la bunici. Nu știam cum să fac să descopăr numele piesei. Am găsit-o după câteva căutări. Și după ore bune de așteptat până se stabiliza internetul. Din acel moment am început să ascult și alte trupe. Le ascultam cu mare atenție, în special linia melodică. Trupa mea de suflet este Whitesnake. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai complexe și valoroase trupe. Acasă ascult de regulă delta blues, AOR, country și classic rock. Jimi Hendrix, Steve Ray Vaughan, Journey, Foreigner, Rainbow, Chris Rea, ELF (prima trupă a lui Ronnie James Dio) sunt câteva nume importante care fac parte din playlist-ul meu“, a mărturisit Corina.

Dincolo de pasiunile pentru rock și modeling, Corina a îmbrășișat cariera de medic stomatolog, la influența mamei ei și consideră că cea mai mare realizare în această meserie este atunci când copii pleacă din cabinet…zâmbind.

„Am petrecut mult timp pe lângă mama, care este asistentă medicală pe chirurgie. Cred că a fost influența ei, în mare parte. M-a îndrumat în această carieră și îi voi fi mereu recunoscătoare. În momentul de față, majoritatea pacienților mei sunt copii. Este inexplicabil sentimentul de a face bine unui copil, și nu numai. Când îți sunt recunoscători și pleacă zâmbind din cabinet, se poate considera cea mai mare realizare. La București m-am mutat în martie 2018. Am primit o ofertă de colaborare cu o clinică stomatologică și am acceptat-o. Este un oraș frumos, însă societatea este destul de diferită. Te obligă să devii cât mai realist și să privești lucrurile dintr-un alt unghi. Ritmul de viață este mereu alert, lucru pe care eu l-am căutat mereu.


Îmi place să lucrez și să am în permanență activitate. În cazul meu, inclusiv experiențele cu impact negativ au servit în mod constructiv“, este de părere medicul stomatolog.

Apariția ei în videoclipul formației Intelligent Music Project s-a născut în urma întîlnirii ei cu Ronnie Romero, un artist născut în Chile care de-a lungul timpului a colaborat cu o serie de formații cunoscute.

„Intelligent Music Project este un proiect foarte interesant de progressive rock. Dacă asculți versurile cu atenție, vei realiza că mesajul transmis este unul pozitiv. Fondatorul acestui proiect se numește Milen Vrabevski, doctor în medicină și o figura publică importantă în Bulgaria. Milen compune muzica și versurile. Pe lângă faptul că este un profesionist în tot ceea ce face, este un om extraordinar care susține și investește în diverse cauze umanitare. Ronnie făcea deja parte din acest proiect înainte să ne cunoaștem. Pe Milen l-am cunoscut într-unul din turneele lui Ronnie susținute cu IMP. Am decis să lucrăm împreună în promovarea acestui proiect în România, iar acum plănuim un concert, în măsura în care situația actuală ne va permite. Vom începe în București, dar am planuri mari și pentru Timișoara. Componenta trupei de-a lungul anilor: Ronnie Romero (Rainbow, Vandenberg, Lords Of Black, Michael Schenker), Simon Phillips (baterie TOTO), Joseph Williams (vocalist Uriah Heep), Nathan East (basist Toto, Phil Collins), John Payne (vocalist ASIA), Carl Sentence (vocalist Nazareth) și evident artiști locali din Bulgaria (țin să îl menționez pe Biser Ivanov, un chitarist de excepție). Concertul pe care îl plănuim în București va avea 3 mari nume ale scenei rock: Ronnie Romero, Bobby Rondinelli (Rainbow, Black Sabbath) și Tod Sucherman (Styx). Videoclip-ul piesei «I Know» a fost filmat la sfârșitul lunii octombrie 2020. Are foarte multă energie, iar live sună și mai bine“, este de părere Corina Minda.

Corina și Ronnie, care trăiesc o frumoasă poveste de dragoste împreună, au vizitat Timișoara de mai multe ori, iar printre planurile formației Intelligent Music Project se numără și recitaluri în orașul ei natal.

„Cu Ronnie ne-am cunoscut în Milano, în 2019. La scurt timp am decis să rămânem împreună, prin urmare s-a mutat definitiv în România. Am fost de mai multe ori împreună la Timișoara. I-a plăcut extrem de mult Piața Operei și Piața Unirii. S-a simțit instant schimbarea aceea de energie. Când te întorci dintr-un oraș agitat și cu un ritm alert așa cum este București-ul, în Timișoara te deconectezi total. Oamenii sunt diferiți. Sunt mai calmi, mai zâmbitori, mai sinceri. Vom reveni destul de des, deoarece pentru mine acasă va fi mereu Timișoara. Turneele lui Ronnie sunt în afara țării, însă cu siguranță și România va fi inclusă pe această listă“, spune ea.

Având în vedere că traversăm o perioadă în care pandemia a dat peste cap planurile artiștilor de pretutindeni, Corina speră ca lucrurile să revină la „normalitatea de dinainte”. Fiindcă situația în care ne aflăm nu are voie să devină un stil de viață, iar lumea are nevoie de muzică. Și pentru că artiștii din lumea întreagă tânjesc după susținerea fanilor.

„Sunt o fire pozitivă, iar acest lucru mă motivează să schimb direcția lucrurilor în bine. Comparativ cu restul Europei unde multe țări încă persistă în lock-down, situația concertelor în România începe să dea semnale că se va îmbunătăți, dar treptat și lent. Starea generată de pandemie este un fapt deja existent. Nu putem da timpul înapoi, însă putem să ne deschidem mintea, să ne documentăm mai mult și să facem ceea ce trebuie că să revenim la o viață normală. Din păcate cluburile și-au schimbat viziunea, iar situația actuală este încă sub semnul întrebării. Fiecare venue evaluează rentabilitatea unui eveniment din perspectiva crizei economice datorată pandemiei. Avem voie să organizăm concerte, dar cu restricții și cu distanțare socială. A fost o perioadă nu foarte benefică la nivel economic, prin urmare și condițiile de organizare ale concertelor diferă foarte mult. Ne confruntăm cu această restricție care impune un procent de doar 30% din capacitatea localului. Principala dilemă este că variantele sunt destul de limitate. Localurile sunt de regulă prea spațioase, sau prea restrânse. Ești nevoit să calculezi fiecare detaliu. Sperăm totuși ca această situație să nu devină un stil de viață cu care ne vom obișnui în mod inconștient. Avem nevoie de muzică, iar artiștii au nevoie de susținerea fanilor! LIVE, nu doar ONLINE. Artiștii profesioniști care își câștigă existența doar din muzică trebuie susținuți în continuare. Este aproape imposibil să îi ceri unui artist ajuns deja la un anumit nivel al carierei sale să se reprofileze într-un alt domeniu, ca și în orice altă profesie. Sper din tot sufletul ca această perioada să ne apropie, în loc să ne distanțeze“, a mai spus Corina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.