Curtea de Apel Timișoara îl scapă de controlul judiciar pe interlopul ”Jack”,...

Curtea de Apel Timișoara îl scapă de controlul judiciar pe interlopul ”Jack”, supărat că trebuia să meargă prea des la Poliție

1
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a decis, ieri, să-i revoce controlul judiciar interlopului Radu Novac, zis ”Jack”, în dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu. Vă reamintim că la ultimul termen de la Tribunalul Timiș, ”Jack” – cel împotriva căruia Boncu a dat declarații la structura centrală a DIICOT în dosarul grupării Bosanaț și a recunoscut că-i furniza cocaină – a cerut să nu mai fie cercetat sub control judiciar.


”De două luni merg să semnez zi de zi la Poliție. Nu am omorât pe nimeni. De un an și jumătate tot merg la semnat. Nu am dat la nimeni în cap. Vă rog să dispuneți dumneavoastră de câte ori să mă cheme, nu în fiecare zi. Să le trimiteți o hârtie”, a susținut nervos Novac. Avocatul acestuia, Carin Antonescu, a susținut că nu se mai justifică controlul judiciar având în vedere perioada extrem de lungă de când ”Jack” este sub control judiciar.

Tribunalul Timiș a decis pentru Novac și pentru ceilalți inculpați prelungirea controlului judiciar, dar ”Jack” a  contestat decizia. COmpletul format din judecătorii Ioan Nemeș și Florentina Pârvu au decis, ieri, că ”desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare, în baza art. 362 C.p.p. raportat la art. 208 C.p.p.,cu aplicarea art. 242 alin. 1 C.p.p. revocă măsura controlului judiciar luată prin ordonanţa din data de 24.10.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara în dosarul nr. 397/D/P/2017 faţă de inculpatul Novac Radu Alin”. Decizia este definitivă, permițându-i acestuia inclusiv să părăsească țara. Vă reamintim că Novac este cercetat de DIICOT într-un nou dosar penal pentru trafic de migranți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.