ASU Politehnica reia lupta pentru accederea în play-off. Dan Alexa nu subestimează...

ASU Politehnica reia lupta pentru accederea în play-off. Dan Alexa nu subestimează Buzăul: „Nu ne va fi uşor”

0
DISTRIBUIȚI

Eliminarea din Cupă, înseamnă pentru ASU Politehnica totodată şi concentrarea pe un singur obiectiv – cel din campionat. Alb-violeţii intră primii „în scenă” în 2021 în Liga a II-a, alături de Gloria Buzău, gruparea care o va vizita peste două zile pe arena „Dan Păltinişanu”. Antrenorul Dan Alexa a vorbit despre importanţa jocului, dar şi despre puterea oaspeţilor, care îl au pe bancă pe experimentatul Ilie Stan.

„Ne aflăm înaintea acestui început de mini-retur, întâlnim o echipă care are ca obiectiv accederea în play-off. E o echipă care am înţeles că şi-a rezolvat din probleme. O echipă antrenată de un antrenor cu foarte multă experienţă, Ilie Stan. Va fi un meci complicat, dar am mari aşteptări de la jocul nostru. Am arătat bine cu Astra, în condiţiile în care am întâlnit un adversar din primul eşalon, de nivel superior. E un joc foarte important ca şi miză. Timpul este foarte scurt, avem cinci meciuri de disputat şi trebuie să obţinem maximum din ele. Orice calcul am face acum, pentru câte puncte ne-ar trebui, pentru accederea în play-off, vă spun că nu e relevant, pentru că sunt foarte multe jocuri. Noi vom avea şi un joc mai puţin, ştiţi bine, Turnu Măgurele s-a retras, aşteptăm decizia comisiilor pentru a şti sigur situaţia din clasament. Dar ce e cert e că poimâine începem mini-returul, cu un adversar foarte puternic, un adversar care joacă fotbal, format de un mix din jucători cu experienţă cu jucători tineri.


Şi cu siguranţă nu ne va fi uşor”, a declarat Dan Alexa.

Antrenorul timişorean a vorbit şi despre situaţia bizară din clasament, acolo unde încă nu s-a decis ce se întâmplă cu meciurile retrasei Turris, formaţie cu care ASU Poli nu a apucat să joace. „Nu ştiu exact ce se întâmplă acolo, aşteptăm cu toţii, mai e şi acel verdict al meciului Universitatea Cluj – Farul Constanţa, care, la fel, poate să decidă foarte multe. Suntem zece echipe care ne batem pe şase locuri iar atât Clujul, cât şi Farul, sunt printre ele. Aşteptăm, nu ştiu ce să spun referitor la faptul că s-a întârziat atâta, dar eu sper cât mai repede să putem afla verdictul care se va da”, a precizat Alexa.

Gloria Buzău e una dintre formaţiile atipice ale eşalonului secund, gruparea aflată în structura SCM a oraşului din estul ţării nu ar avea drept de promovare şi a ameninţat că se retrage în această iarnă, dar a fost doar „o fentă”, conducerea revenind asupra deciziei. Buzăul se află şi la doar trei puncte în spatele alb-violeţilor, având 21 acumulate tot din 14 partide disputate.

„Ne aşteaptă un meci dificil contra Buzăului, pentru că ştiu că antrenorul Ilie Stan pune preţ mai ales pe partea fizică, va fi un meci de luptă. Sperăm ca şi terenul să fie foarte bun, în meciul cu Astra nu am avut şansa să jucăm pe un teren bun, pentru că altfel ar fi fost rezultatul cred eu. Am avut un şut bun, ocazii de gol, puteam să înscriem, să facem 2-0 şi să ne calificăm mai departe. Din păcate rămânem doar cu acel joc bun. Sperăm ca şi la meciul cu Buzăul să jucăm aşa, dar să câştigăm pentru că avem nevoie de trei puncte”, a spus şi Petre Ivanovici, principalul marcator în campionat şi Cupă al bănăţenilor.

ASU Poli ocupă locul 4 în Liga 2, cu 24 de puncte, iar partida de joi, de la ora 15.00 (televizat), cu Gloria Buzău, de pe stadionul „Dan Păltinişanu” va fi prologul etapei a 16-a, prima din 2021 în eşalonul secund. În continuare accesul spectatorilor nu e permis pe stadioane, fapt pentru care alb-violeţii îşi îndeamnă fanii să achiziţioneze bilete virtuale pentru a contribui măcar la atenuarea costurilor legate de organizarea partidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.