Deschiderea noilor centre de vaccinare anti-COVID din Timișoara, amânată din nou. Fritz:...

Deschiderea noilor centre de vaccinare anti-COVID din Timișoara, amânată din nou. Fritz: „Îmi spun medicii că ATI-urile sunt pline”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a precizat, marți, că din păcate rata de infectare cu coronavirus continuă să crească la Timișoara și a trecut din nou de 4 la mia de locuitori.

„Din păcate, și numărul de decese continuă să crească și îmi spun medicii din spitale că ATI-urile sunt din nou pline. În același timp, știm că în România a început să se răspândească noua tulpină britanică, mult mai contagioasă decât varianta cunoscută până acum. Acest lucru mă îngrijorează și trebuie să ne îngrijoreze pe noi toți. Rugămintea mea mare este la toți să ia în serios acest pericol, să protejeze în continuare pe cei vulnerabili”, a transmis, marți, primarul Timișoarei.

Dominic Fritz spune că a fost întrebat de multe persoane de ce Timișoara și Timișul au așa multe cazuri.

„Impresia mea, dacă mă uit la cifre, este că noi avem mai multe cazuri cunoscute pentru că noi aici în județul Timiș testăm cum ar trebui să testeze toată România. Cred că este o problemă că în alte părți ale țării ne mințim singuri că totul este în regulă și asta ne dăm un fals sentiment de siguranță. Numărul de teste scad altundeva și oamenii cred că pericolul a trecut. Ca să fac o comparație, în Timiș se fac în medie 1.500 de teste PCR săptămânal la 100.000 de locuitori.


Media națională este de 700 de teste la 100.000 de locuitori, deci noi în Timiș testăm dublu față de media națională. 10% din testele făcute la nivel național se fac în Timiș. Nu este nicio surpriză că și cazurile detectate sunt mai multe. Cer urgent o politică unică, unitară de testare la nivelul întregii țări, să fie publice aceste date despre numărul testelor efectuate la nivel de județ pentru că doar ala de fapt vedem că un județ care este pe hârtie verde, este de fapt în pericol. Să fie clar, eu nu spun că noi trebuie să luăm mai puțin în serios această pandemie doar pentru că testăm. Doar spun că ceilalți nu iau destul în serios și asta are efecte negative și asupra noastră pentru că vom trece peste această pandemie doar ca țară întreagă și degeaba știm noi aici, în Timiș, care este situația reală dacă altundeva nu se știe”, a declarat, marți, Dominic Fritz.

Primarul mai spune că acest apel la mai multă transparență și sinceritate îl face și în privința vaccinării. El cere schimbarea criteriilor de alocare a dozelor de vaccin și cere să se țină cont și de numărul persoanelor programate.

„E absurd să vedem acest turism al vaccinării, să trebuiască timișenii să se deplaseze în alte județe pentru că acolo sunt mai multe locuri libere. Dați vaccinuri acolo unde cererea este mai mare. Înțeleg că România la fel ca peste tot în lume are mai multă dorință de a vaccina decât doze disponibile. După informațiile mele, se vor deschide încă cinci fluxuri, luni, 15 februarie, se vor deschide în Timișoara, la clădirea ISHO și clădirea de pe Intrarea Doinei. La ISHO cu o echipă de la Spitalul Județean și vreau să le mulțumesc tuturor celor care se implică”, a mai transmis primarul orașului. Noile centre de vaccinare ar fi trebuit deschise inițial la începutul acestei săptămâni.

În urma apelului făcut de Dominic Fritz, 592 de persoane s-au înscris pentru campania de vaccinare anti-covid. Este vorba despre medici, asistente și registratori. Aceste persoane vor fi contactate de reprezentanții municipalității, care vor face un sistem de triaj.

1 COMENTARIU

  1. sper sa mai traiesc si sa prind ziua in care Timisoara va face parte din Romania si cind trebuie sa primeasca ceva de la buget , nu doar cind varsa bani la buget
    sint pensionar…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.