Dominic Fritz despre „curățenia” din Primăria Timișoara: „Lucrez cu pârghiile pe care...

Dominic Fritz despre „curățenia” din Primăria Timișoara: „Lucrez cu pârghiile pe care le am”

3
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a abordat, astăzi, problema concursurilor pentru posturi la stat și a „piloșilor” din instituții.

Cugetarea primarului vine după ce, zilele trecute a fost întrebat de un jurnalist de investigații de ce nu începe o campanie „fără impostori, piloși și trișori în Primăria Timișoara”?

„Sunt un mare adept al unei astfel de campanii și atunci când  voi avea și pârghiile legale să o pun în practică se vor vedea rezultate. Deocamdată, comisia de disciplină a Primăriei Timișoara, care poate să decidă suspendarea sau demiterea unor funcționari, este într-o dublă situație de ilegalitate. Tribunalul Timiș a dispus anularea dispoziției emise în 2019 privind constituirea Comisiei de Disciplină din Primăria Timișoara în cauza Mirela Toc vs. Nicolae Robu, după ce a constatat că numirile au fost făcute cu încălcarea legii. Iar la sfârșitul anului trecut, Curtea Constituțională a României a constatat că toate comisiile de disciplină funcționează în condiții de neconstituționalitate, fapt care obligă Guvernul României să emită o nouă hotărâre care să le reglementeze.


Ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke Attila, s-a angajat ieri, în Senatul României, că se va implica în rezolvarea acestei situații”, a precizat Dominic Fritz.

În ceea ce privește concursurile în vederea angajării personalului la Primăria Timișoara, edilul se declară frustrat pentru că nu are niciun cuvânt de spus.

„Știu că și tema concursurilor este un punct dureros. Este și pentru mine o sursă de frustrare, deoarece primarul nu poate face parte din comisiile pentru aceste concursuri. Membrii comisiei trebuie să fie funcționari publici din conducerea Primăriei. Tot ce am voie să fac este să stabilesc bibliografia și să numesc membrii comisiei. Nu cred că trebuie să spun de ce trebuie să fiu extrem de prudent cu acest sistem închis și să calculez foarte bine fiecare pas, pentru că obiectivul meu este să mă asigur că, în urma concursurilor, vom aduce oameni calificați în primărie. Actualul Guvern va trebui să schimbe ceva și în această privință. Nu cred că aș fi găsit un city-manager atât de bun cu un concurs clasic. Acum lucrez cu pârghiile pe care le am”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a dat asigurări că acțiunile funcționarilor publici în raport cu cetățenii, cu codul etic, cu rigorile profesionale și mai ales cu legea reprezintă pentru el o preocupare din clipa în care a intrat, ca primar, pe ușa instituției.

„Recunosc că este o luptă zilnică. Nu voi ezita să mă adresez justiției în cazurile în care angajați ai Primăriei intră în conflict cu legile țării și Municipiul Timișoara este prejudiciat. Dacă vrem să nu avem doar niște schimbări de suprafață, trebuie să ne bazăm pe prudență și corectitudine”, a mai adăugat Fritz.

3 COMENTARII

  1. Bai curatenia pe strada cand o faci? pana la decapitarii in primarie fa drku curat in oras e plina Timisoara de noroi si tu gunoiule iti faci loc in primarie pentru a angaja altii atarnatorii ce kkt ai facut mah in 4 lunii?
    Bah ai luat lovele de la toti si acum incerci sa le dai posturii?in schimb? pai te-ai fu.. la lampa ca te vor turna smecherii si vei plati
    postul teu se numeste Sluga in folosul locuitorilor din Timisoara sa nu uiti ca noi iti platim salariu
    treci drk la munca si nu te mai plange

  2. Pana face restructurări și „curățenie”, trec doi ani în următorii doi face proiecte și uite asa expira mandatul.
    Nu sunt fan Robu sau Ciuhandru dar omu’ este sau v-a fii cel mai nașpa primar de după revoluție.
    Mereu infectat cu covid și autocarantinat, frate de cruce cu Popa de la Reșița care îl învață restructurări, așteptările era altele de la el, venind de unde vine credeam ca știe ce are de făcut și cum se face, nu sa ajungă sa facă „practica” la Reșița în legătură cu bună gospodărire a primăriei.
    Nu cred ca face mai nimic, în afara de faptul ca mereu are nevoie de ajutor, în privința cetățenilor care migrează spre Europa, în legătură cu spitalele, în legătură cu reformele din primărie, omul nu are nici o idee?
    Străzi mizerabile, drumuri aglomerate, nici o mentenanță, nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.