Dominic Fritz despre numărul tot mai mare de migranți: Este o problemă...

Dominic Fritz despre numărul tot mai mare de migranți: Este o problemă națională, Timișoara nu trebuie lăsată singură

2
DISTRIBUIȚI

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a organizat o întâlnire referitoare la situația refugiaților și a migranților. La discuții au participat specialiști în domeniu, iar primarul Fritz a solicitat ajutorul autorităților naționale pentru a gestiona problema străinilor care ajung în oraș.

La întâlnire au participat dr. Miljana Grbic – reprezentant OMS în România, dr.


Cassandra Butu – specialist sănătate publică OMS România, Nisreen Rubaian – reprezentant UNHCR România, dr. Marius Ungureanu – consilier personal – Cabinet Ministru la Ministerul Sănătății, Flavius Cioca – director Direcția de Sănătate Publică Timiș, Dumitru Domășnean – director Poliția Locală Timișoara, Gabriel Vasilescu, directorul Centrului de Refugiați din Timișoara, Mihail Erlik, comisar șef în Serviciul Județean Poliția de Frontieră.

Primarul Dominic Fritz a spus că Timișoara se confruntă cu un număr foarte mare de migranți cărora trebuie să le asigure servicii de asistență. Edilul-șef a susținut că orașul nu are resursele necesare și le-a cerut autorităților naționale să se implice.

„Avem la Timișoara o situație singulară în România, pentru că cei mai mulți dintre migranți ajung aici (n.r. – în drumul lor spre vestul Europei). Suntem singura autoritate din județ care asigură carantinarea migranților și este o situație care trebuie să se schimbe. Sunt persoane fără adăpost, probleme sociale și de sănătate care trebuie gestionate și simțim că noi, ca oraș, nu avem resursele necesare. Este o problemă națională și nu trebuie lăsată Timișoara să se descurce singură”, a explicat Dominic Fritz.

Județul Timiș și orașul Timișoara sunt tranzitate de numeroase persoane fără documente care, prin Serbia, vin din Asia și Africa și încearcă să ajungă în vestul Europei.

2 COMENTARII

  1. Usor Pinocchio ca creste nasucul.Zici ca e o problema nationala?IN ce oras sau localitate din tara de 4 luni mai sunt atatia migranti?DOar aici.Si,upss,coincidenta:cat a fost Robu erau isi colo cate unul.De 4 luni sunt sute.Isi fac veacul in fata garii si nimeni nu le zice nimic.
    Nici o legatura ca ai venit tu primar.Noooo…coincidenta.
    Dar stai! In platforma usr e cu imigratie,cu globalism cu multikulti…deci nu e nici o coincidenta ca migrantii au aparut o data cu aparitia ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.