Dumbrăvița și Șag intră din nou în carantină. Alte două localități din...

Dumbrăvița și Șag intră din nou în carantină. Alte două localități din Timiș, vizate de aceeași măsură

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că, din cauza creșterii coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, mai multe localități din județ vor intra din nou în carantină.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Șandra și Nițchidorf respectiv U.A.T.–urile Dumbrăvița și Șag au cea mai mare rată de infectare.


Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinări”, a transmis Prefectura Timiș.

În urma avizului favorabil carantinării dat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile.

„Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU. Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș (cjsutm.ro). De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul CJSU”, mai spune comunicatul emis de Prefectura Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.