Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei, insistă că Timişoara are nevoie de un stadion...

Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei, insistă că Timişoara are nevoie de un stadion mic: „Stadionul lego este o poezie frumoasă de campanie”

0
DISTRIBUIȚI
Dumitru Mihu (foto dreapta)

Timişoara nu are infrastructură sportivă pentru marea performanţă iar discuţiile privind proiectul uneia dintre arenele care ar fi putut deveni ceva mai mult decât maculatură a stârnit noi discuţii aprinse. Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei, s-a arătat public împotriva arenei de tip „lego” avansată de fosta administraţie, susţinând că aceasta, prevăzută de 15.000 de locuri, ar genera costuri duble de construcţie şi că ar fi complicat de realizat în România. Conducătorul roş-galbenilor şi-a atras multe reproşuri pentru abordare, nu doar de la partenerii de întrecere din Liga 2 din oraş – ASU Politehnica, şi insistă că pentru oraş mai fezabilă ar fi o arenă sub zece mii.

Ripensia a avut astăzi o conferinţă de presă la Universitatea de Vest înaintea restartului de campionat, o instituţie cu care se află în parteneriat. Printre problemele curente Dumitru Mihu a vorbit şi despre mult dezăbtutul subiect al infrastructurii.

„Sigur, problema noastră principală e cea a infrastructurii, chiar clubul nostru şi eu personal am fost implicaţi la un moment dat într-o dezbatere. Nu a fost intenţia noastră de a deranja pe cineva, de a jigni pe cineva, din contră… Ceea ce am spus atunci, susţin, pentru a rezolva problema pe termen relativ scurt, doi-trei ani de zile, trebuie să adoptăm metodele şi să luăm măsurile care sunt fezabile…”, a spus Dumitru Mihu.


Discuţiile la care face conducătorul referire sunt cele cu viceprimarul Cosmin Tabără, care ulterior a spus că şi-ar dori un stadion mai mic faţă de proiectul prevăzut iniţial. Deranjaţi de aceste discuţii în care nu au fost incluşi (cel puţin nu iniţial), cei de la ASU Politehnica au reacţionat prin vocea preşedintelui Viorel Şerban. Alb-violeţii dorind proiectul iniţial, ce ar fi posibil să fie dus la bun sfârşit într-un an şi jumătate, mai ales în condiţiile în care s-ar putea realiza promovarea în Liga I.

Preşedintele Ripensiei a precizat că „stadionul-lego este o poezie frumoasă de campanie. Nu ştiu dacă cineva dintre dumneavoastră a auzit de stadion-lego, în România sau că se construieşte în Europa…” (Moment în care a fost înrerupt de un jurnalist care i-a atras atenţia că acest tip de arenă s-a folosit inclusiv la un Campionat European). „În România intervin multe, privind autorizaţiile, nu discutăm de o improvizaţie, de 5.000 de locuri, ci de o structură foarte mare, chiar m-am interesat, nu ne gândim la el ca la un lego clasic. Lego e doar parţial partea de suprastructură. O proporţie de maxim 50% cred eu… Eu construiesc hale mari…”, a continuat conducătorul lui „Ripi”, care a subliniat că se pricepe la astfel de clădiri.

O grijă a preşedintelui roş-galbenilor sunt costurile mari pe care le-ar avea de suportat autorităţile locale, deşi s-a vorbit inclusiv de posibilitatea ca arena „lego” prevăzută în Calea Buziaşului să beneficieze şi ea de fonduri CNI. „Sunt convins că acel proiect care azi costă 20 milioane şi sunt convins că va costa dublu… Stadionul Steaua a ajuns la 100 milioane”, a fost un argument al lui Mihu. Omul de afaceri spune că ar vrea ca arena „să se facă în doi-trei ani, dar Primăria Timişoara nu are atâţia bani”.

„Haideţi să facem ceva mic. 7-8.000 de locuri, e fezabil. Discutăm de un proiect mic… Acela se poate construi pentru că pentru aşa ceva s-ar putea să existe bani – 10-12 milioane”, consideră Mihu.

Despre exemplul altor oraşe, mai mici sau de mărimea Timişoarei, care au stadioane moderne, Mihu a mai adăugat că s-a interesat de costurile de la Cluj Arena şi că „stadionul ăla e o catastrofă, financiară. De ce să facem un mastodont? Aş fi făcut 50 de baze sportive in tot oraşul de acei bani…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.