Fritz despre firma care face curățenie stradală în Timișoara: „Există o nemulțumire...

Fritz despre firma care face curățenie stradală în Timișoara: „Există o nemulțumire față de modul în care au fost calculate suprafețele”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz se declară nemulțumit de curățenie și de modul cum au fost calculate suprafețele, dar nu poate face prea multe momentan, pentru că lucrează în baza unui contract preluat de la fosta administrație.

„Cred că această idee trebuia de mult implementată, de a avea un program de curățenie coordonat și integrat între mai multe companii. O să avem rezultate acolo. Dacă ar fi atât de simplu că doar trebuie să vină cineva și să zică vreau mai multă curățenie probabil s-ar fi rezolvat mai repede. Aici vorbim, bineînțeles, și de bani, curățenia costă. Am avut o discuție și cu directorul pe țară al firmei Brantner, săptămâna trecută, în care să zicem că am făcut un schimb de nemulțumiri și de așteptări reciproce și va dura un pic până când ideile noastre cu modul în care funcționează acum firma vor fi sincronizate.


E efectiv și o problemă de bani. Aici, caietul de sarcini care s-a făcut și sumele care s-au stabilit nu ar fi fost cele pe care eu le-aș fi pus acolo, dar lucrăm cu contractul existent și vedem cum putem să eficientizăm curățenia mai ales în cartiere, pentru că în centru funcționează cât de cât OK”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai precizat că municipalitatea nu este la zi cu plata facturilor către firma de salubrizare. Potrivit acestuia, din suma de 100 de milioane de lei, total facturi restante ale Primăriei Timișoara, o parte este și la Brantner. Astfel că și societatea are nemulțumiri, nu doar instituția de pe Loga.

„În al doilea rând, există o nemulțumire cum au fost calculate suprafețele, că de fapt suprafețele reale sunt mult mai mari decât suprafețele din contract și, de fapt, ei pot să factureze doar o parte din lucrările pe care le fac în realitate. Astea sunt genul de nemulțumiri. Amândoi (n.r. – primarul și directorul Brantner) suntem interesați să avem un oraș cât de curat posibil, e clar că curățenia este cartea de vizită, e clar că ăsta va fi un focus și în mandatul meu. Sunt cât de cât optimist că vom putea ajunge la niște concluzii împreună cu firma Brantner să îmbunătățim și rezultatele”, a precizat Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.