Imagini inedite cu o adunare a unor cerbi lopătari la marginea unei...

Imagini inedite cu o adunare a unor cerbi lopătari la marginea unei păduri din vestul țării VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Mai mulți cerbi lopătari au fost filmați în timp ce se adună la marginea unei păduri din Parcul Natural Lunca Mureșului. În momentul în care realizează că sunt oameni în apropiere, cerbii fug în pădure.

Filmarea a fost realizată în Parcul Natural Lunca Mureșului, administrat de Regia Națională Romsilva.

„Cerbi lopătari surprinși, zilele trecute, de colegul nostru, Alin Ruja, în Parcul Natural Lunca Mureșului. O mica adunare, la marginea pădurii. Cerbul lopătar (Dama dama) este o specie introdusă din bazinul mediteranean în multe țări, și, iată, și în România.


Acesta poate fi întâlnit în multe tipuri de habitate (mai cu seamă în zone de șes): păduri, terenuri agricole, pajiști, adică acolo unde găsesc cu ușurință hrană: ierburi, scoarța arborilor, lăstari etc. Apectul maroniu cu petele albe al blănii sale îl ajută să se camufleze cu ușurință, chiar și pe perioada iernii, și să nu fie zărit de prădători – printre care se numără șacalii și câinii hoinari”, au explicat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Parcul Natural Lunca Mureșului are o suprafață de 17.455 de hectare și se întinde de-a lungul râului Mureș, de la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.