„Iubesc”, expoziție personală de pictură a artistului clujean Marius Moșuțan, la Timișoara

„Iubesc”, expoziție personală de pictură a artistului clujean Marius Moșuțan, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Artistul clujean Marius Moșuțan lansează expoziția personală de pictură IUBESC, la galeria Art Hoc. Vernisajul va avea loc online joi, 4 februarie la ora 18. Expoziția poate fi vizitată până în 18 februarie 2021, iar pentru a păstra toate normele de siguranță impuse în situația actuală, vizitele se vor face prin programare telefonică la 0740607860.

„Iubesc” este o expoziție de pictură prin care artistul clujean celebrează prima apariție pe simeze timișorene și, totodată, invită privitorul la o lecturare mai profundă a operele sale de artă. Discursul pictural propus în această expoziție traversează voalul aparenței și scoate la iveală faptul că atât pensula și culoarea, cât și temele propuse sunt doar unelte prin care artistul depictează tema centrală a picturilor sale, și anume viața. Amalgamul de emoții și sentimente care o compun au ca numitor comun iubirea, formulând, într-un mod aș zice specific, o dedicație vizibilă de multe ori nevăzutului perceptibil, care devine laitmotiv în operele semnate de Marius Moșuțan. Acest sentiment puternic, exprimat de către artist printr-o dualitate de intensitate și subtilitate, realism și abstract, caracterizează tărâmul fascinant al iubirii.


Este o transcendere dincolo de fizicalitate către ochiul deschis și închis inerțial ca urmare a clipitului, unde și de unde prospețimea, vibrația, gestualitatea, fermitatea, dar și suavitatea cu care artistul compune aceste opere, sunt doar câteva dintre instrumentele de care se folosește pentru a stârni în ființa privitorului o furtună de emoții din care se cerne și iese la suprafață o abundență de iubire aproape extatică, aproape clarvăzătoare.

Marius Moșuțan s-a născut în 1956, la Cluj-Napoca, oraș în care a revenit după mai multi ani în care a locuitpeste hotare, fiind în prezent unul dintre cei mai titrți artiști pictori clujeni. A participat la expoziții personale și de grup, naționale și internaționale, în galerii, muzee și spații alternative din New York (SUA), Nurenberg (Germania), Bucuresti, Hunedoara, Dej și Cluj-Napoca. Este un artist care pune accentulpe o cromatică vibrantă și armonioasă, iar stilul său este sinonim cu gestualitatea, spontaneitatea, lejeritatea și curajul de a aborda diverse subiecte și de a se manifesta în general pe formate mari și foarte mari.

Art-Hoc este un spațiu de proiecte artistice aflat în centrul Timișoarei, în care se întâlnesc artiști și iubitori de artă. În 31 octombrie 2019 și-a deschis porțile pentru public ca o alternativă perfectă pentru cei care doresc un loc central în care să creeze sau să expună. Un hub sau un spațiu de artă contemporană în care se desfășoară activități culturale, precum: proiecte expoziționale, lansări de carte, performance, workshopuri. Începând cu anul 2020, crează punți culturale prin colabprări cu alte galerii și spații culturale, pentru a migra arta prin expoziții itinerante și pentru a susține și promova și tinerele talente. Începând cu luna noiembrie a anului 2020, expozițiile se organizează predominant în mediul online și pot fi urmărite pe paginile virtuale ale spațiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.