Lecție de hip hop din seria Pavilion Muzical, alături de doi reprezentanți...

Lecție de hip hop din seria Pavilion Muzical, alături de doi reprezentanți ai scenei locale, K-lu și MC Woodie

0
DISTRIBUIȚI

Lecțiile de muzică realizate de Tribul Artistic, inițiate în cadrul unui program care își dorește să ofere un sprijin pentru educarea tinerilor, au inclus și realizarea unui episod dedicat culturii hip-hop, realizat alături de doi reprezentanți de seamă ai scenei hip-hop din Timișoara, K-lu și MC Woodie.

„Timp de două zile, DJ K-Lu și MCx Woodie ne-au prezentat câteva elemente ale culturii hip-hop, debordând de energie și entuziasm, iar noi am rămas încă mișcându-ne corpul pe ritmurile lor. Cu aceste fotografii și cu un mic exercițiu de imaginație , suntem aproape siguri că veți încerca și voi să pătrundeți în atmosferă, chiar din liniștea sufrageriei voastre. Dragoș Călin, elev la Colegiul National Banatean Timisoara, ne-a fost și el alături, iar pentru scurt timp microfonul a fost la el, încercând să afle mai multe despre cei doi și lumea muzicii pe care o creează”, au anunțat inițiatorii acestui proiect.

Lecțiile muzicale realizate sub genericul „Pavilion Muzical – lecții muzicale în clasă și acasă“ sunt înregistrate în cursul lunilor ianuarie și februarie, urmând ca din luna martie acestea să fie ușor de accesat platforma de învățare digitală www.pavilionmuzical.ro care își propune pe termen lung să devină un centru de resurse pentru profesorii de muzică, dar și pentru cei interesați să descopere muzica. Printre cei care vor înregistra episoade pentru acest proiect se numără și Cobzality, PlaCello, Seven’s TM Show Band, Dincolo de ziduri, Raluca Ilovan, Răzvan Poptean, Rareș Sângeorzan, Andrei Gologan, Roxana Circiu, Steffen Schlandt, Mădălin Luca, Vălungan Remus, Panici Rădoie, Johnny Kui, Ana Kui și directorul artistic al proiectului, Vlad Popescu.

MC Woodie, o figură cunoscută pe scena de hip-hop și drum and bass din Timișoara a participat anul trecut la cea de-a doua ediție a concursului de battle MC din România numit re:VERS, fiind printre primii opt admiși pentru acest eveniment.


Membru al echipei Jawbreaker Crew, care organizează o serie de evenimente dedicate drum and bass-ului, și unul din inițiatorii mișcării MCs United, care își propune să coaguleze scena hip – hop din Timișoara, Woodie (pe numele său adevărat Dragoș Pădureanu) s-a născut în Craiova și și-a început activitatea cu nouă ani în urmă la primul concurs de beatbox din România. De-a lungul anilor, artistul care a absolvit Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA) a fost prezent ca invitat la diferite evenimente din țară, printre acestea numărându-se Electric Castle, BMC Fest, Revolution Festival sau Magnetic Rooftop. Începând cu sfârșitul lunii noiembrie 2018 și până în 28 ianuarie 2019, Woodie a reprezentat țara noastră în cadrul unui eveniment inedit desfășurat în capitala Emiratelor Arabe Unite.

Pe numele său adevărat Alin Constantin, K-lu și-a creat un nume aparte în scena autohtonă prin sample-urile hazlii „decupate“ din filme româneşti célèbre. „Nu am pe nimeni în familie muzician. Până la Revoluție aveam pickup și casetofon, cei maturi ne dădeau ce să ascultăm. Cultura noastră a fost făcută cu MTV. Când am văzut primele clipuri, a fost un șoc. Erau antene parabolice și vedeam cum se manifestă alții. Pe la noi încă erau șlagăre. La început am dansat breakdance pe Afrika Bambata și alții. Apoi au început combinațiile și era interesant. Pe vremea aceea la noi trebuia să fii depeșist sau rocker. Noi nu aveam identitate. Dar, am văzut că și afară fuzionau diverse stiluri. În 1995 cântam în trupa Ză Ics din Hunedoara. Eram solist vocal. Noi îi spuneam hardcore. De fapt trupa era deviată dintr-o formație de hip hop. Visam să găsesc o altă metodă de exprimare, de aceea am venit la Timișoara. La Hunedoara nu aveam nicio șansă. Am mai fost și la festivalurile de la Delahoya din Cluj și mergeam și la concerte de rock. Eram barman la clubul Evolution și acolo erau evenimente. După party, coboram jos și mă uitam la scule, încercam să văd ce se întâmplă. Pe vremea aceea nu exista internet dar aveam o pasiune pentru asta. La un moment dat am organizat un concurs de DJ și am pus muzică cu Faust. Primul nostru afiș era scos la imprimantă, alb-negru. A venit lume la noi, aveam mulți prieteni. După aceea mi-am luat pickup-uri și am exersat o vreme, dar era greu să faci rost de muzică pe viniluri. Încet – încet am ieșit la chefuri la Pod 16, acolo au fost primele chefuri cu muzica oarecum pregătită”, ne-a declarat artistul despre începuturile sale, într-un material pe care îl puteți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.