Liderul formației Bajaga I Instruktori a fost decorat cu cea mai importantă...

Liderul formației Bajaga I Instruktori a fost decorat cu cea mai importantă medalie din Serbia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Bajaga

Momcilo Bajagic „Bajaga“, liderul uneia din cele mai îndrăgite şi populare trupe din Serbia, Bajaga I Instruktori, a fost decorat cu steaua de merit „Karađorđeve zvezde“ (Ordinul Steaua lui Karadjordje), cea mai înaltă distincție civilă sau militară din Serbia, în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi la Belgrad.

Artistul sârb a fost prezent de mai multe ori în zona noastră unde a susținut câteva concerte memorabile și este unul din cei mai îndrăgiți soliști din țara vecină.

„Am avut ocazia să cânt prima oară în Timişoara la câteva zile după Revoluţia din 1989 într-un concert umanitar la Sala Olimpia.


Pe atunci nu ştiam că muzica noastră este cunoscută aici în Timişoara, dar în ultimii ani am avut ocazia să susţin neumărate concerte. Ţin să le mulţumesc tuturor prietenilor mei de aici pentru sprijinul acordat. Timişoara e un oraş special în inima mea şi revin cu mare plăcere de fiecare dată la prietenii mei. Am câteva amintiri foarte frumoase din acest oraş“, ne-a declarat muzicianul.

Povestea celebrei trupe a început în 1983 când Momčilo Bajagić „Bajaga”, pe atunci chitaristul trupei Riblja Čorba, a hotărât să compună câteva piese solo. Un an mai târziu, în luna ianuarie 1984, a apărut discul „Pozitivna geografija”, care a generat hituri ca „Berlin”, „Mali slonovi” „Poljubi me” „Marlena”, sau „Tamara”. Succesul acestui album solo i-a adus excluderea din trupa Ribla Corba în luna august a anului 1984. De-a lungul anilor trupa al cărui lider este Momcilo Bajagic a editat printre altele albumele „Sa druge strane jastuka” (1985), „Jahači magle” (1986), „Prodavnica tajni” (1988), „Muzika na struju” (1993), „Od bižuterije do ćilibara” (1997), „Zmaj od Noćaja” (2001), „Šou počinje u ponoć” (2005) şi „Daljina, dim i prašina” (2012), și a rămas în conştiinţa fanilor prin hituri ca „Gore Dole”, „Plavi Safir”, „Ruski Voz” sau „442 do Beograda”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.