Lucian Vărșăndan este, oficial, din nou manager al Teatrului German din Timișoara

Lucian Vărșăndan este, oficial, din nou manager al Teatrului German din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Lucian Vărșăndan a semnat, astăzi, contractul care oficializează revenirea sa pe postul de manager al Teatrului German de Stat din Timișoara.

Analiza proiectului depus de Vărșăndan pentru un al treilea contract de management la teatrul german din Timișoara, începută cu mai bine de trei ani în urmă, a fost finalizată abia la sfârșitul lunii trecute, din cauza tertipurilor administrative la care a recurs fostul primar Robu, cu concursul unor angajați ai primăriei, pentru a bloca revenirea la conducere a celui care a condus teatrul timp de zece ani, sporind prestigiul instituției și aducându-i recunoaștre internațională.

Lucian Vărșăndan și-a câștigat dreptatea în instanță, iar comisia care începuse analiza proiectului în 2017 a acordat acestuia, după susținerea interviului, nota finală 9,52.


Nota e apropiată de cea a expertului evaluator Marinela Țepuș, care a certificat pentru instanța de judecată îndeplinirea condițiilor de eligibilitate a proiectului, dar foarte diferită de „experții” numiți de Nicolae Robu, care, fără nici o calificare în domeniul teatral, așa cum impune legislația în vigoare, au reluat analiza proiectului și l-au depunctat, acordându-i o notă sub 7,00, insuficientă pentru susținerea interviului. În tot acest răstimp, fostul primar, care îi imputa lui Vărșăndan că nu are studii de management, l-a preferat la conducerea teatrului pe Ioan Boldurean, inginer mecanic care ocupa funcția de director administrativ, înlocuindu-l abia la începutul lunii septembrie 2020, cu puțin timp înaintea alegerilor locale, cu actrița Ioana Iacob.

Primarul Dominic Fritz a semnat în 3 februarie dispoziția prin care aproba rezultatul final al concursului pentru ocuparea postului de manager al teatrului german de către Lucian Vărșăndan, iar astăzi a fost încheiat noul contract de management, pentru următorii cinci ani, cu unele clauze privind decalarea datelor din proiect. De joi, Lucian Vărșăndan își reia locul la conducerea Teatrului German de Stat din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.