Lugojeanul Freddy Stauber a lansat un nou album în Germania, cu folclor...

Lugojeanul Freddy Stauber a lansat un nou album în Germania, cu folclor românesc în stil psihedelic

0
DISTRIBUIȚI
Foto; Facebook Freddy Stauber

Lugojeanul Freddy Stauber a lansat un nou album discografic „World Ethno“, din seria discurilor dedicate muzicii etno, „folclor românesc in stil psiihedelic“ – după cum spune artistul – cu ajutorul unor colaboratori care au adăugat un plus de culoare acestui demers.

„La fel ca și la primele două discuri din această serie, am pus accent pe etno-ul românesc. În plus, aici intervin și elemente etnice din zona Pădurii Negre din Germania sau din Croația. De aceea se numește «World Ethno». Partea dominantă însă rămâne folclorul românesc în stil psihedelic în piese ca «Olăreasa», «Pastorală», «Murmur de pârâu», «Noaptea Sânzienelor». Semnificativ este și colaborarea la toate cele trei albume cu muzicieni care dau «sare și piper» câtorva piese… De exemplu «Olăreasa» cu Nicu Patoi la chitară, «Noaptea Sânzienelor» cu Alexander Kovacs (Timișoara) la chitară, Lucian Ciuchitu la nai și flaut la piese ca «Murmur de Pârâu», «Pastorală» sau «Minunata dimineață».


Piesele au fost înregistrate în parte online, de colaboratori sau la mine în studioul Joymusic Ehningen, de exemplu Viktor Wekesser – bass, Andreas Schneider – percuție, sau pian fiica mea Vanessa Stauber și vocalul și chitările mele… Apoi mixajul final și mastering-ul a fost realizat tot la mine în studio”, ne-a declarat Freddy Stauber.

Artistul născut în 1958 la Lugoj a devenit cunoscut grație activității sale în trupele Logic, Stelele sau Betta. Freddy Stauber a părăsit România definitiv în anul 1987 și s-a stabilit în Germania, unde a reușit să împace utilul cu plăcutul, ocupându-se printre altele și de partea de sunet a celebrei firme Mercedes Benz. Dincolo de proiectele sale în domeniul muzicii rock, artistul a devenit cunoscut în Germania și ca solist de „schlager – musik“ sub pseudonimul de Julian Sanders.

Primele două discuri din seria albumelor dedicate influențelor etno realizate de Freddy Stauber conțin și ele o serie de colaboratori, printre aceștia numărându-se Cezar Costescu, Horea Crișovan sau Călin Apostol. Noul album al artistului lugojean se poate asculta aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.