Maria Grapini cere omologarea măştii transparente, pentru beneficiul persoanelor cu deficiențe de...

Maria Grapini cere omologarea măştii transparente, pentru beneficiul persoanelor cu deficiențe de auz

0
DISTRIBUIȚI

Maria Grapini cere Comisiei Europene omologarea năştilor transparente. Europarlamentarul umanist susţine că persoanele surdo-mute sunt discriminate.

Totodată, într-o intervenţie în Parlamentul European, europarlamentarul a ridicat şi problema lipsei unor standarde clare pentru omologare a măştilor la nivel european.

„Nu puteam să nu critic faptul că, după un an şi de pandemie avem standarde diferite, deşi Comisia a spus încă din martie anul trecut că vom avea un standard de produs pe care să îl folosească fiecare stat membru, chiar dacă confecţionează în propriul stat. Sigur, acum nu putem să nu spunem, că de un an de zile, categoria de persoane cu dizabilitate, surdo-muţii, care nu pot să vadă dacă ai masca pe figură ce vorbim şi nici nu poate să le traducă cineva, au fost discriminaţi.

Evident, că în calitatea mea de vicepreşedinte a Comisie pentru piaţa internă, am propus omologarea măştilor transparente, dar aici atrag atenţia şi României.


Imediat din martie să începem să confecţionăm în România, să nu mai importăm din ţări terţe, nici celelalte state, dar pe mine mă doare ce face România. Avem capacităţi de producţie în România, am condus acest patronat din textile, şi să dăm de lucru companiilor româneşti începând din martie, pentru că omologarea se va face. Rezoluţia noastră, a Parlamentului European a fost în acest sen, comisarul şi-a însuşit propunea şi vom trece la mască transparentă”, a spus Maria Grapini la Antena 3.

Europarlamentarul umanist cere audierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Am şi scris Comisiei Europene să ceară audierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru că au venit informaţii contradictorii. Nici masca de pânză, nici masca din alt material nu ne spune nimeni că ne protejează sigur, ba chiar OMS a spus că nu trebuie să purtăm mască, ba trebuie să purtăm mască. În final, concluzia a fost că dacă niciuna din măşti nu avem 100% garanţia că ne protejează pe noi, dar îi protejăm pe ceilalţi, atunci trebuie să trecem la masca transparentă”, a spus Maria Grapini, vineri, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.