Martor în dosarul Champion’s: „L-am auzit pe Boncu spunându-i părții civile «aștept...

Martor în dosarul Champion’s: „L-am auzit pe Boncu spunându-i părții civile «aștept până aduci banii», iar acesta a spus că nu are”. Pe cine vrea neapărat liderul interlop să audieze instanța

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, astăzi, un nou termen în procesul sechestrării unui bucureștean în clubul de jocuri de noroc Champion’s de către Lucian Boncu și alți apropiați ai săi. Au fost audiați trei martori propuși de acuzare și de apărarea inculpaților. Ioan Anghelina, care are mai multe săli de jocuri de noroc, a povestit că în 16 septembrie 2019, a fost sunat de finul său să meargă la sala de jocuri unde „era un băiat care a câștigat la aparate folosind metode neortodoxe”. Acesta a povestit că a stat în sală până la 20 de minute și că în sală erau mai mulți administratori ai unor săli de jocuri, taximetristul bucureștean, Lucian Boncu și Paul Ștefan. „Ei stăteau la bar pe scaune. Băiatul în picioare lângă ei. Nu făceau nimic. Atmosfera era normală. Nu intrau alte persoane care să joace. L-am auzit pe Boncu spunându-i părții civile «aștept până aduci banii», iar acesta a spus că nu are de unde să aducă.


Presupun că înainte să ajung eu a vorbit la telefon. Nu avea partea civilă nicio urmă de violență, nu părea speriat”.

Martorul Ștefan Munteanu a povestit că în momentul în care a ajuns în sala de jocuri, bucureșteanul „era la unul dintre aparate și povestea cum a reușit să câștige. Erau mai mulți băieși la un pult, dar nu știu cum îi cheamă”. Șeful de sală de la clubul de jocuri de noroc, Horațiu Popan, a declarat în fața instanței că în noaptea de 14 septembrie a fost sunat de operatoare să se ducă că a rămas fără bani pentru că un client a câștigat 80.000 lei. În seara respectivă i-a plătit 65.000 lei și i-a cerut să vină luni pentru că nu a vrut să rămână fără bani peste weekend și băncile erau închise. „Suma era exagerat de mare pentru o sală ca aceasta. Am verificat aparatul, moment în care cel care câștigase a devenit agitat. Luni, pe la amiază, m-a sunat Daniel Gyulai să îmi spună că persoana respectivă a ajuns pentru diferența de bani. Eu fiind la o altă locație, l-am rugat pe el să meargă să dea diferența”.

Apărătorul lui Lucian Boncu și a lui Paul Ștefan, avocatul Mihai Pașca, a solicitat audierea ca martor a lui Alin Huc, care a fost și el în sala de jocuri, și față de care DIICOT a dispus disjungerea cauzei în care este inculpat. Avocatul a pus la dispoziția instanței o adresă din Italia și un număr de telefon. În replică, procurorul DIICOT a susținut că s-a solicitat de către Boncu și în dosarul de trafic de cocaină audierea lui Huc, dar nu a putut fi găsit de autoritățile italiene la adresa respectivă. Instanța a amânat discutarea cererii până la termenul următor, când așteaptă de la DIICOT lămuriri asupra stadiului dosarului disjuns în care este anchetat Huc. Următorul termen a fost stabilit pentru 25 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.