Ministrul de Externe: În acest moment sunt 114 cetăţeni români blocați pe...

Ministrul de Externe: În acest moment sunt 114 cetăţeni români blocați pe aeroportul din Cancun

0
DISTRIBUIȚI

În acest moment sunt 114 cetăţeni români aflaţi pe aeroportul din Cancun, iar 102 au fost întorşi în ţară, declară ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: Este „o atitudine neprietenoasă” din partea autorităţilor mexicane.

„Suntem profund îngrijorați de situaţia cu care s-au confruntat cetăţenii români care planificau vacanţa în Mexic şi care sunt afectaţi de deciziile recente ale autorităţilor mexicane.


Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, este o atitudine neprietenoasă din partea autorităţilor mexicane faţă de cetăţenii români”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Bogdan Aurescu.

Ministrul a precizat că a cerut clarificarea urgentă a motivelor pentru care românii au fost blocați în Mexic.

„Am solicitat şi vom continua să solicităm părţii mexicane o abordare transparentă şi predictibilă privind regimul turiştilor străini în Mexic, mai ales în contextul pandemic actual”, a declarat Aurescu.

Potrivit ministrului, românii au sesizat că interviurile au avut loc doar în limba spaniolă, dar au sesizat și un comportament abuziv din partea poliţiştilor de frontieră, lipsa hranei și a apei.

Ministrul a adăugat că au fost făcute demersuri pe lângă Lufthansa pentru trimiterea unui avion care să îi aducă pe cei 114 cetăţeni români.

Turiştii români sunt blocaţi pe aeroportul din Cancun, fiindu-le reţinute paşapoartele şi telefoanele mobile, fără vreo explicație clară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.