Mobilizare exemplară a comunității din Dumbrăvița în sprijinul unei tinere care a...

Mobilizare exemplară a comunității din Dumbrăvița în sprijinul unei tinere care a fost părăsită de soț după ce a născut gemene

1
DISTRIBUIȚI

Zeci de dumbrăvițeni și-au unit forțele pentru a venit în ajutorul unei tinere care trece printr-o situație dificilă. Totul a pornit de la un mesaj postat pe un grup de Facebook al comunității din localitatea învecinată Timișoarei, DUNOS – Dumbrăvița Noastră.

„Am primit un mesaj de la o persoană care trece printr-o perioadă foarte grea. Un mesaj cu strigăt de ajutor. De curând a născut două gemene perfect sănătoase, iar ea mi-a cerut ajutorul mie și osției. Știind că noi avem bebe, ne-a cerut hăinuțe, pampers și ce i-a rămas mic copilului nostru. Soțul ei a părăsit-o în urmă cu două luni, ea crește deja un copil de aproximativ 4 ani, iar de curând au mai apărut doi membri în familia ei. Scriu aici cu cândul că nu trebuie să fie vreo sărbătoare ca să facem o faptă bună, așadar cei care aveți hăinuțe, pampers, cerceafuri și orice este necesar pentru două fetițe nouă-născute, și nu vă mai trebuie, aștept să-mi răspundeți. Știu că sunt N cazuri de genul, dar cu siguranță putem să strângem pentru ei câte puțin de la fiecare. Am stabilit cu soția să nu le oferim bani, ci doar lucruri folositoare și necesare copiilor”, spunea mesajul postat de un tânăr din Dumbrăvița, vineri seara.

Răspunsul concetățenilor nu s-a lăsat așteptat și a fost impresionant.


Nici 24 de ore mai târziu, pachetele donate de binevoitori au umplut practic încăperea care găzduiește cele două gemene nou-născute. „Mă înclin. Inițiativa asta arată că nu am uitat să fim oameni, că suntem uniți, că ne putem implica și ajuta chiar dacă nu este sărbătoare. Aș dori să-mi exprim sincera recunoștință față de voi, vă mulțumesc pentru cuvintele grozave, empatice, pentru zâmbetele cu care mi-ați înmânat pachetele și, dacă aș putea, v-aș pune aici lacrimile și emoțiile lor (n.r. – ale tinerei și ale băiețelului de 4 ani) când au văzut că nu ne mai oprim din a căra bagaje pentru fetițe. Sunteți minunați”, a fost concluzia poveștii, postată pe același grup de tânărul care inițiase acțiunea, Branislav Nicolin, acesta anunțând că a fost donat inclusiv un cărucior pentru gemene, astfel că tânăra mamă poate să iasă acum fără dificultăți la plimbare cu toți cei trei copii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.