Muzeu unic în vestul țării, redeschis după o reabilitare de 5 milioane...

Muzeu unic în vestul țării, redeschis după o reabilitare de 5 milioane de lei FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1490697369">

La Petroșani a fost reamenajat cu fonduri europene muzeul mineritului, unic în Valea Jiului, singurul care prezintă, pe trei nivele, istoria mineritului de cărbune și a dezvoltării tehnicii miniere de exploatare, precum și lucrări realizate cu bani europeni. Muzeul a fost înființat în 1961și a organizat, de-a lungul anilor, numeroase expoziții și evenimente culturale, mai ales pentru tânăra generație.

Clădirea care adăpostește muzeul a fost renovată și prevăzută cu căi de acces moderne, cu mobilier adecvat și dotări pentru asigurarea condițiilor optime de conservare a exponatelor și de protejare a acestora, lucrările fiind extinse și asupra zonei din exteriorul muzeului, unde s-au amenajat alei, spații verzi și o piațetă pentru prezentarea unor exponate.

Investiția „Reabilitarea clădirii Muzeului Mineritului și amenajare muzeistică” a fost făcută prin Regio-POR 2014-2020 și valoarea acesteia s-a ridicat la 4,94 milioane de lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 4,84 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.