Nasleu a folosit banii de la Piețe SA pentru a face cumpărături...

Nasleu a folosit banii de la Piețe SA pentru a face cumpărături în interes personal. Până unde a mers aroganța și cine a mai beneficiat de același tratament AUDIO

6
DISTRIBUIȚI

Directorul de la Piețe SA, Ioan Nasleu, nu a folosit angajații, după cum a recunoscut, numai pentru a-i face reparații în apartamentul secret din București sau acasă la Obreja unde au amenajat o căzănărie să facă țuică, ci și la locuințele din Timișoara. Ba mai mult a folosit banii societății municipalității pentru a-și cumpăra diverse materiale de construcție și nu numai.

”Am lucrat pentru domnul Nasleu la casa de pe Calea Urseni, la apartamentul de pe 16 decembrie, la București și la locuința natală, la Căzănăria Obrejana. Ne spunea mergi acolo, faceți aia, mergeți dincolo. Comenzi ca la unitatea militară. Doar la apartamentul de la București nu am cumpărat pe cardul de la Piețe Sa. În rest, toate lucrările care s-au făcut – din banii societății. Aveam cardul de companie, pur și simplu mergeți ți cumpărați. Și sub forma amenințărilor că ne dă afară. Am fost presați. Nu au fost făcute lucrări. Luam totul pe factură, pe Piețe. El făcea necesarul de materiale, el semna , aproba și noi mergeam să cumpărăm. De toate am cumpărat, de la baterii de chiuvetă la dispensere de pus dezinfectant”, și-a amintit electricianul care a fost dat afară de Nasleu când nu a mai vrut să-i îndeplinească ordinele.

La începutul pandemiei, Ioan Nasleu le-a cerut muncitorilor să-i monteze din dispenserele cumpărate de Piețe SA și la cele două locuințe din Timișoara, reiese din discuțiile purtate. După ce au pus la vila care a fost construită de firma liderului interlop Alin Gherman în Eldorado-ul imobiliar din Urseni, în 16 martie, Nasleu i-a scris lui Ștefoni  ”Să aduci vreo 6 dispensere. Ok, așteaptă-mă. De fapt, mergi acum de dimineață și pune unul la apatament la intrare fără panou și să fie plin. Afară, chiar la intrarea în casă, după poartă”. După ce a primit fotografie cu dispenserul montat, Nasleu i-a trimis un mesaj vocal ”ai pus și lichid Marius?”, primind răspuns pozitiv.

Când a trimis echipa de la Piețe SA să-i amenajeze terenul pentru că urma să vină specialiștii să-i monteze gazonul în curtea vilei, Nasleu a trimis mai multe directive prin mesaje vocale ”Încearcă, dacă ești cu băieții acolo, poarta aia de la grădină care se pot lasă. Și ușa de la cutia de scule s-a lăsat, să o aranjezi un pic că nu se închide zăvorul. (…) E foarte frumos. Merci. Și acum nivelul să-l dai ca să pot să pot să deschid ușa la grădină dacă puneți gazonul, să dai nivelul puțin mai jos sau să reglezi ușa aia de la grădinuță.


De la cuția de scule să-mi reglați zăvorul ăla, te rog eu. Poate înțepenești ușa aia, mai tormi un beton la poarta aia”.

În cazul apartamentului de pe 16 decembrie, s-au făcut reparații la toaletă, dar și la instalația de electricitate. ”Vezi frate, când te duci la apartament să faci dușul acolo, să-i zi ci la Pia, la femeia de serviciu ca să facă și ea curățenie. Vă duceți cu șoferul meu. Să ducă un bax de hârtie igienică neapărat și vezi că e înfundat WC-ul. Nu știu ce au aruncat ăștia în el, să-l desfunzi. Love”, i-a transmis Nasleu într-un alt mesaj vocal.

În 16 septembrie 2020, la ora 19,09, Marius Ștefoni se duce la Dedeman să facă mai multe cumpărături și îi trimit e un mesaj lui Nasleu ” nu mai am bani pe card. Nu pot să cumpăr” și o fotografie cu marfa cumpărată – mai multe cutii cu vopsea. Directorul de la Piețe îi trimite mai multe mesaje vocale ” Du-te cu cash dacă ai. Plătește cu cash și îți dau eu. Ți-l alimentez mâine, plătește cu cash și-ți iei banii din casă mâine.  Le luăm mâine și-ți alimentez cadrul că nu am cum să îți trimit acum. Pe cine să trimit că ți-aș trimite? Luăm mâine. Să ți le pună deoparte că le luăm dimineață la prima oră”.

Într-o altă zi, în aprilie 2020, Ștefoni primește mai multe mesaje redirecționate de Nasleu ”5 buc+5 l săpun lichid+detergent  Ariel 2 saci de 10 kg să îi sau și la mama. Sa nu uiți de mîncare la cîini să mai trimiți! Te pup  și să ai grijă de tine! (…) La comandă mai adaugă și 2 stropitori de plastic să fie mai ușoare pt. udat. Mulțumim”. După o oră de la primirea mesajului, Ștefoni îi trimite lui Nasleu fotografie cu coșul plin  și mesajul ” am luat tot, în afară de mâncare la câini. Iau mâncare cu cardu?”. Ioan Nasleu îi scrie ”nu, cash”.

Înte-o altă zi, directorul de la Piețe i-a trimis agitat mai multe mesaje vocale angajatului ”Sună la ăia cu aluminiul neapărat că pleacă omul la Constanța, stă după piesa aia de aluminiu. Sună-l și du-l la băiatul ăsta că trebuie să plece. Factura ai luat-o pe piețe, nu?”. 

Nasleu nu a fost singurul care a folosit banii de la Piețe SA pentru a-și face cumpărături în interes personal. Ștefoni i-a trimis un mesaj pe Whatsapp ” A zis Petre ( Petre Ulucian, directorul economic, n.a.) să-i cumpăr astea pe piețe. Ce fac? Spunem tu.. ” Nasleu a răspuns imediat ”Da” , după care a primit o fotografie cu un bilețel verde cu necesarul ” 2 kilograme vopsea pt. tablă ”5005” albastră, 1 rolă bandă adezivă pt cadă baie, 1 capac WC, 2 lustre 1 m neon”. Directorul general al Piețe SA a confirmat cu un mesaj vocal ”cumpără Marius, nu e problemă, cumpără”.

Până la ora redactării acestui material, Ioan Nasleu și Petru Ulucian nu au putut fi contactați pentru a-și exprima punctul de vedere.

6 COMENTARII

 1. Eu zic ca și Robu Nicolae este implicat la fel dar tot cu Nasleu își făcea treaba și bineînțeles că Robu Nicolae știa tot de ce face Nasleu….
  Acum cu atât probe oare ce mai așteaptă procurorii???????????????????
  Suntem siderati ca și cetățeni ce sa întâmplat cu banul public….
  Vrem să vedem mascații și mandate de percheziții la toate proprietățile lui Nasleu cât și la Robu deoarece eu zic că aceste aspecte sunt doar o mică parte din furtul banului public…..
  Peste 10 ha de teren au furat Nasleu cu Robu din patrimoniul statului de pe Calea Urseni, Horticola și nu anchetează nimeni aceste aspecte????
  SRI, ofițerii, procurorii chiar se fac că nu văd cum evazioniști care împreună cu Nasleu și Robu au furat teren cu participația primăriei și nu se întâmplă nimic?????
  Chiar ar trebui noi cetățeni ii să ieșim în stradă pt dreptate și pt aflarea adevărului????
  Toată zona verde de pe Calea Urseni, Horticola plămânul verde a fost furat de la stat și evazioniști au făcut așa zise vile și blocuri care sunt și extrem de urate…..
  Vrem acțiunea serviciilor și al procurorilor pt scoaterea la iveala a adevărului și recuperarea prejudiciului de la interlopi, evazioniști și capii Nasleu cu Robu.

 2. Acest ziarist ar trebui angajat de DNA deoarece noi vedem că el de fapt face o treaba extraordinara, bravo Dragoș Bota…..
  Statul prin servicii ar trebui sa i acorde protecție 24/24 acestui ziarist deoarece este un simplu om care se ia de gat cu mafia….
  Dacă acestui ziarist ii se întâmplă ceva, orice toate instituțiile statului de forță sunt direct răspunzătoare deoarece nu au luat toate masurile care se impun….
  Acest ziarist este singurul din țară care dezvăluie toate dedesubturile atât de interlopi cât și de înalți funcționari publici corupți….
  Bravo și felicitări….

 3. Furtul de teren de pa Calea Urseni când va fi investigat de procurori, deoarece acest ziarist scrie de ani de zile de Horticola, dispariția terenurilor de zeci de milioane de euro și nu sa întâmplat nimic????
  Terenurile au dispărut tot cu ajutorul lui Nasleu….
  Dovada este vila lui Nasleu de pe Calea Urseni, Horticola….
  Nu sa întâmplat nimic, și nu se investighează nimic, nu am văzut descinderi și arestări după articolul apărut în presă…
  Așa că nu sa ve intampla nimic nici cu acest caz…

 4. Ziarist adevarat. Felicitari. Doamne cate necazuri ti-a putut face acest Ionuț. Bravo Dragoş Boţa. Sper ca se vor recupera toate prejudiciile aduse Urbei! Sper sa-l vad si pe Rob Bogsig dând socoteala banului furat din buzunarul nostru. Mult nu mai este: Tic-Tac, Tic-Tac!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.