Noi fluxuri de vaccinare anti-COVID deschise în centrele deja funcționale din Timiș....

Noi fluxuri de vaccinare anti-COVID deschise în centrele deja funcționale din Timiș. Ce categorii de persoane au prioritate

0
DISTRIBUIȚI

În urma videoconferinței ce a avut loc în cursul zilei de 25 februarie a.c. susținută de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), județului Timiș, i-au fost alocate șapte noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19, cu vaccinul Pfizer, după cum urmează:

*Spitalul Clinic C.F. Timișoara – 2 fluxuri;
*Centrul Iulius Mall Timișoara – 1 flux;
*Centrul Dumbrăvița (Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor) – 1 flux;
*Centrul Ghiroda(Căminul Cultural) – 1 flux;
*Centrul Sala de sport” Lavinia Miloșovici” Lugoj- 1 flux;
*Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare- 1 flux.

În total, la nivel național, 130 de cabinete noi devin operaționale la 1 martie pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, aici urmând să fie vaccinate 156.000 de persoane în următoarele 20 de zile.


Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

DSP Timiș subliniază importanța vaccinării, cu atât mai mult cu cât evoluția infectărilor cu virusul SARS-CoV 2 din ultima perioadă plasează județul Timiș în zona roșie. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș adresează un apel tuturor cetățenilor să respecte măsurile de prevenție și să se vaccineze. Imunizarea populației conferă siguranță și protecție, reprezentând o responsabilitate majoră față de familie și concetățeni. Această acțiune constituie un pas major în prevenirea răspândirii infecției COVID-19 și reintrarea în normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.