Noua maternitate a Spitalului Municipal din Timișoara, finanțată prin PNRR. Ce alte...

Noua maternitate a Spitalului Municipal din Timișoara, finanțată prin PNRR. Ce alte proiecte mai are primarul Fritz în vedere

0
DISTRIBUIȚI

Planul Național de Rezistență și Reziliență (PNRR) ar putea fi șansa municipalității de a obține bani frumoși pentru proiecte de anvergură.

Primarul Dominic Fritz a declarat, miercuri, că se pot primi bani pentru o reformă care schimbă ceva.

„Lucrăm zi și noapte, cu siguranță vom propune maternitatea nouă a Spitalului Municipal la PNRR, avem și câteva proiecte de mobilitate urbană, cum ar fi linii noi de tramvai sau reabilitarea unor linii, dar și completarea inelelor de circulație. Sperăm foarte mult că vom prinde bani de la PNRR și pentru pasajul Solventul”, a spus primarul.

Prin PNRR sunt disponibile, la nivel național, 30,4 miliarde de euro, din care peste 64% sunt alocate pentru dezvoltarea infrastructurii din toate domeniile de activitate pe coordonatele tranziţiei verzi şi a combaterii efectelor schimbărilor climatice.


Proiectele trebuie finalizate până în vara anului 2026 şi trebuie să conţină o parte de reformare a domeniului cărora li se adresează.

Dominic Fritz mai are în vedere și un proiect mare de regenerare urbană pentru toată zona Iosefin. De asemenea, edilul mai vrea să primească finanțare pentru o zonă verde și de agrement în apropiere de aerodromul Cioca.

Iar ideile sale nu se opresc aici.

„Un alt proiect pe care o să-l depunem pe PNRR și la care o să lucrăm este unul de net-city și smart-city pentru a avea o rețea subterană în tot orașul unde putem introduce și fibră optică, dar și o rețea pentru încărcarea electrică a mașinilor, smart lightening, adică iluminat inteligent, cu senzori. Val Mureșan lucrează cu un grup de experți la acest proiect și va fi va avea o valoare de câteva zeci de milioane de euro și sperăm foarte mult că vom primi bani de la PNRR. Suntem optimiști pentru că tocmai aceste proiecte sunt căutate. Este vorba despre proiecte verzi, de digitalizare. Comisia (n.r. – Europeană) nu vrea să finanțeze doar infrastructura și este important să aibă aceste aspecte”, a mai adăugat Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.