„Nouă”, musical inspirat de Fellini, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara

„Nouă”, musical inspirat de Fellini, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1208999577">
Foto: Petru Cojocaru

Teatrul maghiar din Timișoara pregătește o nouă premieră, musicalul „Nouă” de Arthur Kopit (libret) și Mary Yeston (partitură), care este inspirată din celebrul film al lui Federico Fellini, „8½”.

Filmul semi-autobiografic, avându-i ca interpreți pe celebrii Claudia Cardinale și Marcello Mastroianni și recompensat cu două premii Oscar, a avut ca personaj central un fost celebru regizor italian care traversa  o perioadă dificilă, o criză a vârstei mijlocii. Ajuns într-un blocaj, se străduia să-și salveze atât cariera cât și căsnicia dar în toată această frământare, în mintea sa, tot mai confuză, realitatea, visurile și fantezia se înlănțuiau tot mai puternic. Treptat, prin gândurile sale se perindau femeile din trecut și prezent – mama, soția, amanta, muza și vedeta de film, care îl ceartă sau îl încurajează până când va ajunge să se confrunte cu decizia finală a vieții și a morții. Întrebarea esențială a spectacolului este ce reprezintă femeile pentru bărbați, iar răspunsul ar fi: mamele, surorile, profesoarele, tentațiile jucătoarele, surorile medicale, soțiile, amantele și muzele din viețile tuturor.

Musicalul „Nouă” a câștigat Premiul Tony pentru cel mai bun musical în 1982 și același premiu pentru cea mai bună relansare a unui musical în 2003.

Spectacolul de la Timișoara este regizat de Györfi Csaba, care realizează împreună cu Baczó Tünde și coregrafia, dramaturgia este semnată de Killiti Krisztián, muzica îi aparține lui Cári Tibor, decorul și costumele sunt creația lui Albert Alpár și Kiss Zsuzsa iar distribuția reunește nu mai puțin de 27 de actori.

Data preconizată a premierei este 20 martie 2021, în sala mare a teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.