Nu e picior se polițist local în stradă, la Timișoara. Viceprimarul Tabără:...

Nu e picior se polițist local în stradă, la Timișoara. Viceprimarul Tabără: „Echipajele merg doar la sesizări”

0
DISTRIBUIȚI

Deficit de personal la Poliția Locală. Viceprimarul Cosmin Tabără, care are în subordine instituția, a declarat, vineri, că nu sunt agenți pe stradă deoarece câteva zeci sunt trimiși să verifice dacă sunt acasă persoanele aflate în carantină și în izolare.

„Din păcate, în momentul de față suntem puțin legați de mâini și de picioare cu această pandemie, care ne limitează modul de a opera pentru că sunt (n.r.


– polițiștii locali) sub tutela Ministerului de Interne, canalizați spre pandemie. În momentul de față nu avem decât echipaje de intervenții. Nu avem nici măcar un polițist local pe stradă, pentru că 58 dintre ei sunt operativi doar pentru a-i verifica pe cei izolați la domiciliu sau pe cei carantinați. Mai avem pază de obiective, la centre de vaccinare, spitale, la Liceul CFR unde sunt migranții. Echipajele merg doar la sesizări, sigur că este un neajuns”, a spus, astăzi, viceprimarul Cosmin Tabără.

Edilul a discutat cu șeful interimar al Poliției Locale, căruia i-a spus că vrea mai mulți agenți în stradă.

„Vreau mai mulți oameni pe teren decât în birouri. Sigur că e nevoie și de cei din birouri, dar trebuie să găsim o formulă prin care oamenii și Poliția Locală să facă treaba pe stradă. Recent, le-am făcut o vizită și le-am atras atenția despre atitudinea lor negativă față de cetățean, să creștem volumul de amenzi. Sigur, sunt niște bani care vin la buget, dar pe mine mă interesează să scadă numărul de evenimente”, a precizat Cosmin Tabără.

Viceprimarul liberal spune că va fi organizat un concurs pentru postul de director al Poliției Locale. De asemenea, în zona Cetate, unde sunt 94 de camere de supraveghere video amplasate, încă există sesizări de la timișoreni că sunt mașini parcate în zona pietonală. Tabără spune că Poliția Locală ar trebui să funcționeze de la sine, nu doar în baza sesizărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.